Drama vieții lui Florin Piersic: Mama, în negru, a coborât din birje și mi-a zis: Lucica nu mai vine

DE Alex Darvari | Actualizat: 14.12.2022 - 22:28
Florin Piersic - Foto: adevarul.ro

Actorul Florin Piersic își lansează biografia în care vorbește despre momentele memorabile din viața lui: plăcute și mai puțin reușite, direct așa cum îl știe o lume întreagă.

SHARE

Cartea se va numi „Viața este o poveste...” și e scrisă de Florin Piersic (86 de ani) care surprinde momente marcante din viața sa.

Pe când Florin Piersic avea 7 ani, sora lui Lucica a murit înecată, la vârsta de 15 ani, în Prut. Sora actorului încerca să salveze o altă colegă de la înec, însă nu a reușit să supraviețuiască. Tânăra a fost găsită fără suflare de către familie.

Momentul cel mai dur al vieții sale a fost rememorat în carte

„Îmi amintesc de ziua cea mai tristă a vieţii mele, când mama, smulgându-se de la brațul tatălui meu, s-a repezit la sicriul în care era Lucica noastră, găsită după patru zile de niște pescari, plutind pe apele nemiloase ale Prutului.

Încercarea ei de a o îmbrățişa mi-a rămas întipărită pe retină, într-un fel pe care nu-l pot povesti. Apoi, îmi amintesc de ziua în care, printr-un geam pe care curgeau lacrimile ploii de sfârșit de octombrie, am văzut-o pe Mama, în negru, coborând alături de tata dintr-o birjă.

 

În disperarea lor de a obține alinarea spirituală după pierderea Lucicăi, fuseseră plecați ceva vreme la București, timp în care eu rămăsesem în grija familiei Puha.

„A venit mama, au venit!”, am strigat. Era 1942, toamna. Pe scări, mama m-a luat în brațe și, cu lacrimi în ochi, mi-a spus: „Florinel, Lucica, nu mai vine.”

De atunci, de la şase ani și câteva suspine, o țin minte parcă mereu la fel, ca pe o fetiță. Iertați-mă, dragilor, dar așa am văzut-o eu întotdeauna: o fetiţă tristă… bună, blândă, înţelegătoare, obosită, uneori veselă, cu haz, generoasă, vorbăreaţă, cu nişte ochi adânci, potrivit click.ro

O viață de film

Deși este căsătorit de 27 de ani cu Anna Torok, în tinerețe, marele actor a avut o inimă zburdalnică, iar zvonurile relațiilor lui clandestine circulau peste tot în lumea mondenă.

Prima lui soție, Tatiana Iekel, este și cea care i-a dăruit primul său copil, pe Florin Piersic Jr. Cei doi s-au căsătorit în anul 1958, după doi ani de relație.

Citește și:  Încercările Angelei Similea: Al treilea soț era alcoolic și o umilea. Iubire secretă: Florin PiersicDin păcate, căsnicia s-a destrămat în anul 1974, iar motivul ar fi fost tocmai infidelitatea actorului, care s-ar fi îndrăgostit de toate partenerele cu care a jucat, potrivit Tatianei.

Citește și: FOTO Angela Similea a albit când fiul ei a părăsit România. Nepotul său luptă în armata SUA

„E un om care ar fi trebuit să fie liber toată viaţa. Era un crai veşnic curtat. Se îndrăgostea de toate partenerele cu care juca, iar la un moment dat s-a îndrăgostit atât de tare de una dintre ele, încât i-am spus că e mai bine să ne despărţim”, a spus prima soție a lui Florin Piersic, în urmă cu mai mulți ani.

Anna Szeles

După divorț, actorul a mai avut câteva relații pasagere, printre care și cea cu actrița Otilia Barbath, pe care ar fi înșelat-o cu Gabriela Vlad, o studentă. Totul s-a încheiat destul de repede și între cei doi, iar actorul a găsit din nou iubirea alături actriță de origine maghiară Anna Szeles, scrie spynews.

Cei doi au devenit soț și soție la în anul 1975, după ce Florin ar fi curtat-o timp de nouă ani. La un an, s-a născut Daniel, fiul cel mic al actorului. În timp, iubirea a început să se risipească, iar după 10 ani de căsnicie și-au spus adio.

Gabriela Werner este numele celei care i-a fost amantă lui Piersic timp de nouă ani, în timpul căsniciei pe care actorul a avut-o cu Anna Szeles. Fostă actriță, Gabriela Werner trăiește în prezent în Israel, țară în care s-a stabilit, urmându-și soțul.

În ciuda diferenței de 17 ani dintre ei, Gabriela Werner i-a devenit amantă lui Piersic în 1974 și a durat până în 1983, când actrița și-a cunoscut actualul soț.

”Relația mea de dragoste cu Florin Piersic a durat din 1974, când eram studentă la IATC, și până în anul 1983, când l-am cunoscut pe tatăl copiilor mei, omul de afaceri Marcel Werner. 

Am fost 9 ani împreuna și da, pot spune că am fost foarte îndrăgostiți unul de altul, fără să fim într-o relație secretă, din contră pot spune, eram împreuna foarte pe față, dar încercând să nu lovim sentimentele altora.

Dar viața bate filmul și am pornit pe un alt făgaș, fără a mă căsători cu el, din păcate...”, a declarat fosta iubita a lui Florin Piersic.

Iubire interzisă cu Angela Similea


Angela Similea a fost una dintre marile iubiri ale actorului, deși el a confirmat zvonurile abia în urmă cu câțiva ani. Ambii erau căsătoriți atunci când s-au îndrăgostit unul de celălalt.

Anna Torok, ultima iubire

În 1986, Florin a întâlnit-o pe Anna Torok, care i-a devenit soție și îi este alături și în ziua de astăzi. Cei doi s-au cunoscut în avion și timp de 7 ani au făcut naveta București-Cluj pentru a fi unul cu celălalt.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te