Adrian Văncică este actorul care joacă rolul lui Celentano în serialul Las Fierbinți care se difuzează la Pro TV. El a spus care au fost motivele pentru care, inițial, a refuzat să joace în serialul la care se uit[, de fiecare dată, peste 2.000.000 de spectatori.
Citește și: Adrian Văncică: „Comunismul e zombie-ul de lângă noi”
De ce actorul Văncică din „Las Fierbinți” a refuzat, la început să joace pe Celentano? Ce vise avea?
Văncică spune că Celentano era mult ce visa el și a avut mari rezerve să îl interpreteze.
„La început, m-am opus câteva sezoane. Am fost: Bă, dar nu se poate. Dar Hamlet mă așteaptă, marile scene de lemn sunt pentru mine. Dar am zis: Bă, stai mă puțin. Ia-o mă ușor. Bucură-te, mă, de ce ai. Fă, mă, ce ai. Fii profesionist! Du-o la capăt. Și știi cum e.
Nici n-aveam pe cine să întreb. Ca să întreb pe cineva, să zic: Băi, cum gestionezi, tovarășe actor, mai în vârstă, mai în etate, cum se gestionează, dom’le, să duci un personaj 600 de episoade? Cum o gestionezi tu emoțional ca om? Cum te-ai simțit tu?
Citește și: Cele 23 de minute de comunism care au cucerit Vestul
Ce ți-ai făcut să îți fie… cum să spun, ai și alte probleme. Acuma, dacă e să o iei strict pe meserie, când duci un personaj atât de multe episoade și atât de mulți ani de zile, ai d-astea de igienă de meserie. Cum faci tu să nu te plictisești? Că poți să te plictisești, bă băiatule. Să ți se ia. Bă, da’ tot aia?”, a mai povestit Adrian Văncică într-un podcast.
Ce a făcut în comunism?
Văncică a acordat un interviu pentru Newsweek. Înrebat ce a experimentat în comunism a spus:
Oho… păi le-am experimentat pe toate. Îmi amintesc cum făceam teme la lampa cu gaz pentru că se făcea economie la curent și întreg cartierul era în beznă.
Îmi amintesc și cum iarna era extrem de frig în școală, de cozile la pâine, mari și foarte mari. Stăteam de multe ori și peste 30 de minute, coada formându-se înainte chiar de a fi pâinea adusă în magazin.
Iar pentru cine nu știe, pâinea era pe cartelă și laptele și uleiul în funcție de câte persoane erau în familie. „Socialismul științific“ hotăra și cantitatea de alimente necesară.
Am experimentat și starea de „șoim al patriei“ și pe cea de „pionier“. Fiind pionier, am făcut și muncă patriotică și practică la cules de mere.