Povestea de dragoste dintre „băiatul rău” Alain Delon și „naiva” Romy Schneider. Ea este regina mea

DE Bianca Iosef | Actualizat: 27.12.2022 - 18:08
Alain Delon și Romy Schneider- Foto: PROFIMEDIA IMAGES

Povestea de dragoste dintre Alain Delon și Romy Schneider pare a fi tiparului unui film pentru adolescenți. O fată se îndrăgostește de „băiatul cel rău”, însă relația celor doi a avut un sfârșit nefericit.

SHARE

Romy Schneider, 19 ani, și Alain Delon, 23 de ani, s-au cunoscut pentru prima dată în 1958. Ei urmau să apară împreună în filmul „Christina”. La momentul întâlnirii, fata era deja cunoscută în Austria, datorită unei serii de filme despre împărăteasa Sisi. Tânărul Alain Delon tocmai făcea primii pași în cinema.

Alain și-a așeptat viitoarea parteneră de film pe aeroportul din Paris, cu un buchet mare de trandafiri roșii. Când Romi l-a văzut, ea a crezut că este arogant. Actrița și-a amintit. „Pur și simplu m-am gândit: „Ei bine, băiatul este plictisitor.”

Citește și: Inteligența artificială ajută la reducerea sechelelor după un accident vascular cerebral

Delon, la rândul său, i-a mărturisit la scurt timp lui Romi că aproape că a vărsat când a văzut-o. „Fătă naivă fără niciun strop de farmec”, a fost prima impresie a actorului despre Romy Schneider.

Citește și: VIDEO „Las Fierbinți”, serial cu 3.000.000 telespectatori, atac la „România educată”. Aici e sărăcie

Delon a dansat cu Schneider iar și iar în timpul unui eveniment media în aceeași seară, repetând expresia germană Ich liebe dich („Te iubesc”) pe care o învățase cu o zi înainte. Actorul nu știa la acel moment ce înseamnă acele cuvinte. 

Schneider și Delon obișnuiau să se certe des. Dar într-o zi, în timp ce mergeau la Bruxelles în același coupe, s-au împăcat pe neașteptate. Actorii au vorbit fără să se certe pentru prima dată după mult timp, ba chiar au cochetat. „Romy, arăți să fii îndrăgostită”, a spus a spus tatăl artistei în timp ce își întâmpina fiica.

De la ură la iubire

Câteva zile mai târziu, mama lui Romy i-a prins pe cei doi tineri sărutânduse. Mama actriței ar fi făcut un mare scandal, dar nu a reușit să schime sentimentele fiicei sale.

Romin l-a dus pe Allen la aeroport când filmările au fost finalizate. Fata a început să plângă de îndată ce tânărul s-a urcat în avion. Când s-a întors la hotel, a descoperit scrisoarea lui Delon.

S-a dovedit că și Delon avea sentimente față de ea. Chiar a doua zi, Schneider a decis să nu meargă acasă la Köln, ci la Paris pentru a-și vizita iubitul.

Romy și Allenerau două firi opuse. Ea era o fată educată, cu o viziune tradițională asupra familiei, iar Delon era de natură rebelă și nu accepta nicio convenție.

Rudele lui Schneider nu au fost impresionate de alegerea fetei. Mama actriței și fratele tatălui vitreg au sunat-o în fiecare zi, încercând să o întoarcă împotriva lui Delon, dar eforturile  au fost în zadar. Drept urmare, tatăl vitreg al lui Romi a cedat și a hotărât ca tânăra să se logodească cu „acel ticălos francez”.

Alain i-a salvat cariera lui Romy

După logodnă, cei doi s-au mutat la Paris. În timp ce notorietatea lui Alain Delon creștea, pe Romy nu o mai angaja nimeni.

Allen a plecat în curând în Italia unde urma să joace în filmul „Rocco și frații lui” al regizorului italian Lucino Visconti. Actorul a fost atât de prins în munca sa încât a refuzat să meargă la petrecerea de ziua lui Romy, ceea ce a dus la o altă ceartă.

Actorul a insistat ca Romy să vină în Italia unde a fost distribuită într-o piesă de teatru. 

După premiera triumfătoare a piesei, Delon s-a grăbit la mama iubitei sale și, în ciuda tuturor neînțelegerilor, a îmbrățișat-o. Delon a arătat spre Romi și a spus: „Ea este regina mea”.

Actrița și-a amintit acel moment ca fiind unul dintre cele mai fericite momente din viața ei. După debutul ei în teatru, Schneider a primit oferte de la diverse studiouri de film, scrie Armenia 23.

Sfârșitul relației

Cei doi tineri au început să se vadă din ce în ce mai puțin din cauza programelor de muncă. După cinci ani împreună, actorul a decis să o părăseascăpe iubita sa pentru o altă femeie. Cu toate acestea, de-a lungul vieții ei au menținut contactul și dragostea unul pentru celălalt. Dovadă a accestui lucru este mesajul scris de Alain Delon la moartea fostei logodnice, scrie Anabel magazine. 

„Îmi amintesc prima dată când te-am văzut. Ai venit la Paris din Viena cu avionul și am așteptat, la aeroport, cu un buchet de flori pe care nu știam să-l țin. Dar producătorii filmului mi-au spus: „Oferă-i aceste flori”. Am așteptat cu florile mele, ca un prost, înconjurat de o hoardă de fotografi. Când ai aterizat, am făcut un pas înainte. I-ai spus mamei tale: „Cine este băiatul ăsta?”. Ea ți-a răspuns: „Trebuie să fie Alain Delon, partenerul tău...”. Și apoi nimic, nici un fulger, nu. Și apoi m-am dus la Viena unde filmam filmul. Și m-am îndrăgostit nebunește de tine. Și te-ai îndrăgostit de mine.

Păpușa mea, mă uit la tine iar și iar. Vreau să te devorez cu ochii mei și să-ți spun din nou și din nou că nu ai fost niciodată atât de frumoasă și calmă. Odihnă. Sunt aici. Am învățat puțin germană, cu tine. Te iubesc. Te iubesc. Te iubesc păpușa mea ”, este un fragment din scrisoare. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te