COVID-19 Faimoasa Piață de Crăciun din Nuremberg, anulată pentru prima dată după Război

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 30.10.2020 - 12:44
Piața de Crăciun din Nuremberg / Foto: christkindlesmarkt.de

Pe fondul evoluției alarmante a pandemiei, autoritățile germane au decis anularea faimoasei Piețe de Crăciun din Nuremberg pentru prima dată după cel de-al II-lea Război Mondial. Probabil, aceeași soartă vor avea și celelalte piețe de Crăciun din Germania și alte state.

SHARE

Organizarea Chistkindlesmarkt, cea mai veche și mai faimoasă piață de Crăciun din Germania, datează încă din anul 1.628. Iar în ultimii 73 de ani atmosfera medievală “condimentată” cu miros de plăcinte, vin fiert și castane coapte nu a lipsit niciodată din ”capitala jucăriilor”, Nuremberg, an de an, evenimentul atrăgând peste două milioane de vizitatori.

Decembrie 2020, însă, va fi altfel. Primarul Nuremberg-ului, Marcus König, a anunțat anularea ediției din acest an a Christkindlesmarkt. ”A fost o decizie foarte dificilă. După multe deliberări, pentru a proteja populația, am ajuns la concluzia că piața de Crăciun nu va mai avea loc anul acesta”, a declarat König.

De luni, 2 noiembrie, Germania intră în lockdown parțial. Cancelarul german Angela Merkel a convenit împreună cu landurile instituirea unor noi restricţii antiepidemice, care includ închiderea barurilor şi restaurantelor şi sistarea activităţilor culturale şi sportive în spaţii închise, pentru a încerca să oprească creşterea continuă a cazurilor de COVID-19, ce ameninţă să copleşească spitalele, şi pentru a menţine pe cât posibil deschise magazinele şi şcolile.

Noile restricţii, prevăd de asemenea limitarea reuniunilor la maxim 10 persoane din două gospodării diferite.

Populaţia este îndemnată să evite călătoriile neesenţiale. Înnoptările în hoteluri vor fi permise doar pentru călătoriile în scop profesional necesare, călătoriile în scop turistic fiind interzise.

Piețele de Crăciun sunt o adevărată tradiție în Germania, dar, probabil, anul acesta toate vor fi anulate. La Leipzig, istoria pieței de Crăciun datează din anii 1.700, iar printre atracțiile principale se numără o paradă a minerilor din zonă. Iar la Berlin, în capitala Germaniei, de exemplu, sunt organizate an de an aproape 60 de târguri de Crăciun, cel mai important fiind cel din Piața Gendarmenmarkt.

Citește și:

VIDEO Hârtia igienică a început să dispară iar de pe rafturile magazinelor din Germania

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.