VIDEO Hârtia igienică a început să dispară iar de pe rafturile magazinelor din Germania

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 29.10.2020 - 22:08

Anunțul privind instituirea unui lockdown parțial, începând de luni, în Germania a declanșat din nou isteria cumpărăturilor masive de hârtie igienică.

SHARE

Astfel, rafturile cu hârtie igienică ale marilor lanțuri de magazine au fost astăzi golite, imaginile semânând cu cele din luna martie, atunci când acest lucru s-a întâmplat în mai toată Europa. 

Vânzările de hîrtie igienică și de alimente de bază începuseră să crească încî de la jumătatea lunii octombrie.

Cifrele vânzărilor de hârtie igienică din săptămâna 12-17 octombrie au fost aproape de două ori mai mari (plus 89,9 la sută) decât media lunilor din perioada anterioară crizei, august 2019 - ianuarie 2020, după cum arată o evaluare  a  Oficiului Federal de Statistică.  

Conform concluziilor statisticienilor, cererea de făină (plus 28,4 la sută) și drojdie (plus 34,8 la sută), de asemenea, a crescut semnificativ din nou.

Politicienii și comercianții cu amănuntul au dat din nou asigurări că situația aprovizionării cu bunuri pentru nevoile zilnice este sub control și au făcut apel la consumatori să se abțină de la „cumpărături de hamster”.  

Imagine dintr-un magazin din Berlin al unui lanț de hypermarket-uri cunoscut Foto: NW

Cancelarul german Angela Merkel a convenit miercuri împreună cu landurile instituirea unor noi restricţii antiepidemice, care includ închiderea barurilor şi restaurantelor şi sistarea activităţilor culturale şi sportive în spaţii închise, pentru a încerca să oprească creşterea continuă a cazurilor de COVID-19, ce ameninţă să copleşească spitalele, şi pentru a menţine pe cât posibil deschise magazinele şi şcolile 

Noile restricţii, aplicabile din 2 noiembrie, prevăd de asemenea limitarea reuniunilor la maxim 10 persoane din două gospodării diferite.

Restaurantele, barurile, teatrele, cinematografele, sălile de fitness şi bazinele de înot vor fi închise, iar concertele anulate.

De asemenea, populaţia este îndemnată să evite călătoriile neesenţiale. Înnoptările în hoteluri vor fi permise doar pentru călătoriile în scop profesional necesare, călătoriile în scop turistic fiind interzise.

Obiectivul acestor măsuri severe - nu însă la fel de restrictive ca în primăvară, când au fost închise magazinele neesenţiale şi şcolile - este, potrivit lui Merkel, să limiteze cât mai mult efectele economice şi să permită menţinerea şcolilor şi grădiniţelor deschise.

 

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.