Cinci moduri în care îți poți păstra câinele sănătos fără să plătești facturi mari la veterinar

DE Liz O ’Connell | 23.06.2024 - 07:34

Ne dorim ca iubiții noștri câini să trăiască o viață lungă și sănătoasă pentru a menține facturile cu costurile medicale ale acestora la un nivel scăzut.

SHARE

American Kennel Club a raportat că durata medie de viață a câinilor de rase mici este cuprinsă între 10 și 15 ani.

Beagle, o rasă populară, are o durată medie de viață de 12 ani. Labradorul, mult mai mare, fiind una dintre cele mai populare rase de câini din Statele Unite în ultimul deceniu, poate ajunge și el până la 12 ani. Cu toate acestea, unii câini pot trăi până la 18 ani.

Medicul veterinar Pete Wedderburn a vorbit pentru Newsweek despre cinci modalități prin care proprietarii își pot menține animalele sănătoase pe tot parcursul vieții. „Câinii nu-și pot proiecta singuri viața“, a spus Wedderburn. „Ei depind de noi pentru a le impune forma vieții lor“.

1 _ Dieta

Proprietarii ar putea începe cu o alegere excelentă de hrană pentru apropiații lor cu patru picioare, dar dieta unui câine va trebui actualizată pe măsură ce sistemul lor digestiv se schimbă odată cu vârsta. Umplerea bolurilor lor cu ingrediente de înaltă calitate face o mare diferență.

Atunci când un câine îmbătrânește, nevoile și nutrienții se vor schimba, iar proprietarii vor trebui probabil să ajusteze dieta câinelui lor. Dar dieta nu se referă doar la hrană; apa este esențială pentru a-i menține sănătoși și hidratați. „Ei au nevoie de acces la apă proaspătă“, a adăugat Wedderburn. „Schimbați-o în fiecare zi“.

2 _ Suplimente

O parte din dieta unui câine pentru o viață mai sănătoasă și mai lungă include suplimente. Adăugarea de nutrienți și vitamine le va îmbunătăți sistemul imunitar, va promova o digestie sănătoasă și va ajuta la sănătatea articulațiilor și a oaselor.

Deși există o mulțime de suplimente din care puteți alege, Wedderburn subliniază utilizarea acizilor grași omega-3 pentru a ajuta la susținerea inimii, articulațiilor, blănii, pielii și sistemului imunitar al câinelui. El a spus că cel mai simplu mod de a-i adăuga în dieta lor este prin capsule.

Este important să le dați timp să se adapteze la hrană și la suplimente. Lăsați să treacă aproximativ două luni cu o rutină, a spus Wedderburn, deoarece este nevoie de aproximativ acest timp pentru ca substanțele nutritive să fie absorbite complet.

Dr. Daisy May, medic veterinar, a declarat pentru Newsweek că și ea recomandă acizi grași omega-3,
precum și suplimente care conțin glucozamină și condroitină. Acestea vor ajuta la susținerea articulațiilor sănătoase, atât la câinii îmbătrâniți, cât și la cei activi.

3 _ Stimulare și îmbogățire mentală

Sănătatea mentală și stimularea pentru câini sunt la fel de importante ca și sănătatea lor fizică.

Wedderburn a evidențiat o versiune mai nouă de îmbogățire pe care a văzut-o pe internet - covorașele pentru scărpinat. Proprietarii pot pune diferite alimente pe aceste covorașe, cum ar fi unt de arahide sau piure de banane. Diferitele alimente sănătoase vor încuraja actul de lingere, care este un comportament liniștitor pentru câinii plictisiți sau anxioși. Sau poate fi folosit ca o nouă jucărie distractivă.

Alte opțiuni pentru stimularea mentală includ jucării puzzle și sesiuni de antrenament. Menținerea câinilor stimulați poate reduce, de asemenea, problemele de comportament, a declarat May.

4 _ Sănătatea dentară

Clinica Cleveland a raportat că, dincolo de un zâmbet îngălbenit și respirație urât mirositoare, o sănătate dentară precară poate duce la probleme de sănătate precum boli ale gingiilor, pneumonie, boli cardiovasculare sau endocardită - iar Wedderburn a spus că același lucru este valabil și pentru câini.

„O acumulare de placă dentară și tartru poate duce la boli ale gingiilor, la pierderea dinților și la infecții grave care afectează gura, rinichii, inima și articulațiile“, a adăugat May. „Vă recomand să periați dinții câinelui dvs. de cel puțin 2-3 ori pe săptămână și să programați curățări dentare cu medicul veterinar cel puțin o dată pe an“.

Wedderburn a sugerat ca proprietarii să perieze dinții din față ai câinelui, deoarece ajungerea la cei din spate ar putea fi un pic mai dificilă. Pentru a curăța dinții din spate, el a spus să se folosească produse de mestecat dentare a căror eficacitate este dovedită clinic.

Acele bunătăți care au fost testate și dovedite vor include un sigiliu cu literele VOHC, sau Veterinary Oral Health Council.

5 _ Minimizați factorii de stres

În timp ce toți proprietarii încearcă să își pună câinii pe primul loc, viața se va interpune uneori. Poate că plecați în vacanță sau într-o deplasare de serviciu - și oricât de mult v-ați dori să vă aduceți și câinele, nu ar fi posibil.

Unii proprietari ar putea recurge la a-și ține câinii la căsuțele cu pensiune. Dar scoaterea lor din căminul lor fami­liar și acordarea unei atenții limitate de tip „unu-la-unu“ ar putea determina unele animale să se simtă deprimate.

„Oamenii ar putea fi drăguți acolo, dar este diferit de situația lor normală“, a spus Wedderburn.

El a sugerat să optați pentru un pet sitter pentru a le oferi câinilor dumneavoastră atenție. Proprietarii pot chiar să angajeze bone care să stea la ei acasă prin intermediul unor companii precum TrustedHousesitters și Rover, ceea ce îi va ajuta pe câini să se simtă confortabil în propriul teritoriu familiar.

Menținerea la minimum a acestor factori de stres este deosebit de importantă pentru câinii seniori, deoarece pot fi mai afectați decât puii mai tineri.

Alte modalități de a vă ajuta câinele

În timp ce aceste cinci sfaturi sunt linii directoare pentru a vă ajuta câinele să trăiască cât mai mult posibil, totuși, lucrurile nu trebuie să se oprească aici. Wedderburn a subliniat, de asemenea, importanța somnului pentru câini.

„Oamenii nu se gândesc suficient de mult la modul în care câinele lor este bine odihnit“, a spus el. „Este foarte important să aibă grijă de el“.

Wedderburn a spus că un pat cald și moale poate face o diferență pentru ei și asupra articulațiilor lor.

May a subliniat, de asemenea, importanța programării vizitelor regulate la veterinar, deoarece exa­minările anuale și vizitele de wellness pentru seniori la șase luni vor permite echipelor să monitorizeze starea generală de sănătate, să detecteze problemele din timp și să ofere tratament sau recomandări pentru nevoile specifice ale fiecărui câine.

„Prinderea potențialelor proble­me medicale în stadiile lor inițiale ne oferă cele mai bune șanse de rezolvare cu succes“, a declarat May. 

Liz O’Connell este reporter specializat în animale de companie pentru Newsweek. Urmăriți-o pe X @lizoconnell21

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te