Mulți oameni aruncă bananele odată ce au devenit prea coapte, însă există două modalități de a reduce risipa.
Joe Clark împărtășește online sfaturi privind cultivarea propriilor fructe și legume. Într-un TikTok, el a spus că atunci când bananele încep să fie maro, le putem folosi atât pentru o gustare, cât și pentru plantele din casă.
Foto: Freepik (Imagine cu rol ilustrativ)
Rulouri cu banane și scorțișoară
În TikTok, mai întâi, Joe și-a curățat bananele de coajă - păstrând coaja pentru mai târziu - înainte de a zdrobi bananele într-un castron.
A adăugat apoi zahăr brun și făina, amestecând ingredientele până când s-a format un aluat.
Citește și: Metoda banală prin care faci ca bananele să țină mai mult! Ai nevoie doar de o folie
„Întindeți-l până când are o grosime de aproximativ 1 cm, ungeți-l cu puțin unt topit și presărați scorțișoară - apoi tăiați-l, rulați-l și coaceți-l timp de aproximativ 25 de minute”, a continuat el.
„Astfel veți obține cele mai delicioase rulouri cu banane și scorțișoară fără a face risipă”.
Citește și: În lume sunt 1.000 de soiuri de banane, dar oamenii mănâncă doar dintr-unul. Care e motivul?
„Amestecul poate fi incredibil de lipicios, așa că adăugați făină pe suprafața pe care întindeți aluatul. Pentru fiecare 150 g de banană folosesc 110 g de făină și 200 de g de zahăr brun.”
O altă variantă, dacă aveți banane prea coapte pe care nu vreți să le consumați la momentul respectiv, este să le decojiți și să le puneți la congelator. Ele pot fi folosite apoi în deserturi, de exemplu, la pâinea cu banane.
Coaja de banană, bună pentru plante
Joe a copt cojile de banane la cuptor, apoi le-a zdrobit până a obținut o pulbere pe care a presărat-o pe pământul din mai multe ghivece.
Citește și: De ce este bine să joci tenis și să mănânci pâine cu banane pe 23 februarie. Tradiția de sute de ani
„Aceasta poate acționa ca un mic stimulent pentru plantele voastre”, a spus el.
Coaja de banană este plină de nutrienți de care plantele au nevoie, conform Daily Mirror.