Ce facem în weekend: Jazz și lectură în Grădina Botanică, artă și povești BMW M la Galateca

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 02.07.2022 - 10:16
Artă și povești BMW M la Galateca. / Foto: Galateca
Jazz și lectură în Grădina Botanică / Foto: news.ro
Artă și povești BMW M la Galateca. / Foto: Galateca

Dacă vă aflați în București și încă nu știți ce să faceți în acest weekend, este bine de știut, de exemplu, că la Grădina Botanică au loc Weekend Sessions - Sesiuni de jazz şi lectură, iar la galeria Galateca BMW M aniversează 50 de ani cu lucrări de artă semnate de șase români.

SHARE

Sesiuni muzicale cu Tudor Niculescu Mizil (chitară clasică) şi Trio Gabriela Costa/Alex Man/Alex Mike sunt programate sâmbătă la Grădina Botanică, în cadrul Weekend Sessions, iar duminică vor cânta Fernando Mihalache (recital acordeon) şi Ruxandra Zamfir & Sorin Romanescu (jazz).

În ambele zile, participanţii vor putea lua parte la sesiuni de poezie contemporană cu Adelina Pascale şi George Pandrea, sesiuni de lectură cu Viorel Ilişoi la Editura Gri, sesiuni de yoga cu Alexandra Bociu, ateliere creative pentru copii (robotică, pictură, flori presate) şi proiecţii de film de la UNATC şi o comedie premiată din selecţia Bad Unicorn în cel mai mic cinema.

Citește și: Podeaua de marmură a Hagiei Sofia a fost distrusă de cei care trebuiau să o curețe

Pentru prima oară avem invitate în acest weekend  mai multe librării şi edituri la cel mai mic salon de carte de la umbra copacilor pajiştii Weekend Sessions: Asteroidul B 612 , Editura Frontiera, Casa de Editură Max Blecher, Editura GRI, Editura MNAC Bucharest şi Cărtureşti.

Weekend Sessions se desfăşoară la Grădina Botanică din Şoseaua Cotroceni, 32, sâmbătă şi duminică, de la ora 16.00 la 21.00. Copiii sub 12 ani au intrarea gratuită. 

50 de ani de emoţie BMW M exprimaţi prin artă, la Galateca

În perioada 30 iunie - 3 iulie Galeria Galateca găzduieşte operele a şase artişti români într-o expoziţie dedicată aniversării 50 de ani BMW M.

BMW M aniversează jumătate de secol de poveşti, emoţie şi aventuri printr-o colaborare fără precedent cu o galerie de artă locală - o expoziţie de lucrări dedicate BMW M, realizate de şase artişti, trei artişti plastici şi trei fotografi: Andra Mihai, Alex Mariş, Adrian Mitu, Radu Chindriş, Ciprian Mihai şi Dragoş Savu.

Citește și: VIDEO China pornește în căutarea „Pământului 2.0”, un geamăn terestru, locuibil

Toţi au în comun pasiunea pentru lumea automobilului şi căutarea poveştilor despre experienţa de a conduce şi despre marcă. În egală măsură, fiecare are un stil personal şi clar definit, ceea ce construieşte o experienţă unică şi multifaţetată prin alăturarea de perspective artistice complementare.

Rezultatul este o colecţie unică de poveşti, o întâlnire fără precedent în România între artă şi o marcă de automobile. Andra se remarcă cu o explorare atentă a detaliilor, cu luni de muncă ascunse în spatele fiecărei lucrări de mari dimensiuni pentru un efect impresionant. Alex are un stil ludic, cald, cu primele modele ale mărcii aranjate în culorile M într-o serie de 10 lucrări interconectate. Adrian prezintă o instalație impresionantă, o explorare atent documentată a istorie M într-un set 10 panouri cu lucrări în contrastul cald de acuarelă şi cafea. Radu propune un set de 5 instantanee în care surprind detaliile BMW M4 Coupe, completate de comentariile pentru fiecare fotogarfie ale şefului de design BMW, Domagoj Dueck. Ciprian are o colecţie deosebită de fotografii BMW M surprinse de-a lungul anilor, în diverse proiecte – de la o aventură BMW M4 pe Transfăgărşan în 2014, la o excursie cu BMW X4 M în Portugalia. Dragoş Savu prezintă o colecţie foarte specială cu unele din cele mai valoroase modele BMW M realizate la BMW Classic.

Expoziţia "50 de ani BMW M" este găzduită de una dintre cele mai faimoase galerii de artă din Bucureşti, Galeria Galateca, pe Strada C.A. Rosetti 2-4. Program, 11.00 - 19.00.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te