Ea orbitează în jurul unei stele asemănătoare Soarelui și ce ar putea fi colonizată.
Condusă de Academia Chineză de Științe (CAS), misiunea „Pământ 2.0” (ET) ar fi primul telescop conceput pentru a măsura rata de apariție a acestor lumi asemănătoare Pământului în galaxia noastră, Calea Lactee, precum și gama de orbite pe care le ocupă în jurul stelelor gazdă.
Deși existența acestui plan a fost raportată anterior de Nature și de alte publicații, echipa misiunii a publicat acum o Carte albă de 115 pagini care prezintă proiectul în detaliu pe serverul arXiv.
Citește și
VIDEO Incidentul Malmstrom: Rachete nucleare dezactivate de OZN. Congresul a evitat subiectul
VIDEO Mărturiile marinarilor contrazic Pentagonul: Navele de război americane, urmărite de OZN
Misiunea ET va căuta „gemeni tereștri ce orbitează în jurul stelelor de tip solar și va detecta mii de exoplanete terestre pe o gamă largă de perioade orbitale și în spațiul interstelar", potrivit documentului.
Misiunile de căutare a Pământului 2.0 fac parte dintr-un efort internațional mai amplu de a găsi lumi care ar putea fi locuibile și colonizate.
Odată identificate, aceste lumi ar putea fi scanate de alte telescoape în căutarea unor semne de viață, numite biosemnături, ceea ce ar putea oferi informații despre una dintre cele mai persistente întrebări din istoria omenirii: Suntem singuri în univers?
Lansare este programată pentru sfârșitul anului 2026.