Ce a pățit un turist român când a mers în vacanță în Zakynthos. ”Vor da vina pe bariera lingvistică”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 13.09.2023 - 17:47
Plaja din Zakynthos este preferată de români Foto: Forum Zakynthos/ Facebook/ Dorel Manoleasa (imagine cu rol ilustrativ)

Un turist român a povestit experiența sa pe insula Zakynthos din Grecia. El a spus că deși peisajele sunt mirifice, cazarea a lăsat de dorit și trebuie să fii atent la serviciile solicitate.

SHARE

Grecia este una dintre cele mai căutate destinații pentru petrecerea vacanțelor. Din ce în ce mai mulți români merg acolo în fiecare an. Unii chiar de mai multe ori pe an. 

Unul dintre turiștii care au mers recent în Zakynthos a povestit pe un grup de socializare ce a descoperit acolo.

Ce a pățit un turist român când a mers în vacanță în Zakynthos. ”Vor da vina pe bariera lingvistică”

”Recent ne-am întors din concediu de pe insula Zakynthos! A fost o destinație care ne-a copleșit prin frumusețe! Nu vreau să insist asupra acestui aspect. Vreau să scot în evidență ceea ce nu ne-a plăcut. În primul rând cazarea. De evitat hotelul Paradise Beach din stațiunea Argassi. 

Deși este poziționat excepțional, chiar pe malul mării și dispune de toate dotările are destul de multe minusuri. Hotelul ne-a fost recomandat de un agent de turism.

Am plătit la agenție 100 de euro suplimentar pentru cameră cu vedere la mare și la nivel superior. Ce să vezi! La recepție ne-au spus cumva pe ocolite că nu trebuia să plătim agenției pentru camera superioară, ci să plătim direct la ei. 

Citește și: Românii vor în vacanță în Grecia la sfârșit de septembrie. Cum este vremea în această perioadă

Au fost câteva discuții în urma cărora sora mea și soțul ei au primi camera cu vedere la mare dar la parter, în timp ce eu și soția mea am primit camera la etajul 1 cu vedere la stradă….”, a povestit turistul. 

El a precizat că într-un final a primit o cameră cu vedere la mare.

”După o noapte ne-au mutat la etajul 2 cu vedere la mare. Până la urmă nu pentru cazare te duci la greci. Să fie curat și să ai un minim de condiții. Numai că prosoapele se schimbau la 3 zile, iar lenjeria de pat niciodată în 7 zile! Piscina, deși foarte bine poziționată era plină de nisip și niciodată curățată” a mai scris acesta pe grupul Vacante sub 500 de euro

Pe de altă parte se pare că ar fi și prestatori de servicii care vor să înșele clienții.

”Un alt minus este legat de lipsa saltelelor de la piscină. Una peste alta nu aș recomanda hotelul. Atenție la închirieri mașini. Sunt agenți care îți dau toate asigurările că autoturismul este asigurat CASCO 100% dar trec clauze de câteva sute de euro în contract. Citiți cu atenție! 

Citește și: 11 lucruri pe care poți să le faci când ești în vacanță în Grecia dar nu este vreme de plajă

Nu faceți turul insulei cu iahtul decât dacă știți să înotați. Sunt 3 opriri pentru înot în niște zone mirifice. Dacă nu știți să înotați veți sta pe vas…

Atenție la plaja Tsilivi. Veți observa o zonă cu șezlonguri de lux. Evitați-o! Nu veți vedea niciun preț afișat, iar băieții care deservesc plaja vă vor convinge că prețul unui șezlong începe de la 14 euro până la 19 euro.

De fapt prețurile sunt cuprinse între 40 și 90 de euro. Vor da vina apoi pe bariera lingvistică și pe faptul că nu ați înțeles bine…Recomand plaja Alykes (foarte liniștită și cu prețuri decente), Zante Town (noaptea) și majoritatea tavernelor!”, a mai scris acesta. 

Citește și: Fenomen bizar pe drumurile din Thassos semnalat de români: Am pierdut controlul mașinii la 30 KM/h

Comentariile nu au întârziat să apară. Pe lâîngă unele aluzii răutăcioase referitoare la timpul în care se schimbă prosoapele sau lenjeriile acasă, au fost și turiști care spun că în trecut, insula era recunoscută pentru practici mai puțin morale. 

”Insula asta o s-o scufunde Dumnezeu, e o ”Sodoma și Gomora”a Greciei. În ambele dăți cînd am fost acolo am prins cutremure mici pe insulă!”, a povestit un alt utilizator al grupului. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te