Ce a pătimit Sophia Loren pentru marea sa iubire? De ce și-a schimbat cetățenia pentru a se căsători

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 25.09.2024 - 15:55
Ce a pătimit Sophia Loren pentru marea sa iubire - Foto: Profimedia Images
Ce a pătimit Sophia Loren pentru marea sa iubire - Foto: Profimedia Images
Ce a pătimit Sophia Loren pentru marea sa iubire
Ce a pătimit Sophia Loren pentru marea sa iubire
Ce a pătimit Sophia Loren pentru marea sa iubire
Ce a pătimit Sophia Loren pentru marea sa iubire

Ce a pătimit Sophia Loren pentru marea sa iubire? Marea divă a cinematografiei italiene a ajuns la 90 de ani, vârstă pe care a împlinit-o pe 20 septembrie. Cu toate că a fost considerată una dintre cele mai senzuale actrițe din istorie, și-a dăruit inima unui singur bărbat.

SHARE

Ce a pătimit Sophia Loren pentru marea sa iubire? Ajunsă la 90 de ani, marea actriță este considerată printre ultimele staruri adevărate rămase din „epoca de aur a Hollywoodului” și actrița italiană cu cel mai mare succes internațional.

Citește și: Marea iubire care l-a distrus pe Omar Sharif. „A fost singura femeie din viața mea”

Viața ei, în ciuda frumuseții sale care i-a atras pe bărbați ca un magnet, s-a derulat într-un singur sens, atunci când a fost vorba dragoste, către unicul bărbat pe care l-a iubit vreodată.

Ce a pătimit Sophia Loren pentru marea sa iubire? De ce și-a schimbat cetățenia pentru a se căsători

Sophia Loren - sau Sofia Costanza Brigida Villani Scicolone, pe numele ei real - s-a născut în Roma, la 20 septembrie 1934. ca fiică ilegitimă a inginerului Riccardo Scicolone și a profesoarei de pian Romilda Villani.

 Nu după mult timp s-a mutat, împreună cu mama sa, de la Roma la Pozzuoli, nu departe de orașul Napoli, loc unde și-a petrecut copilăria și parte din adolescență, în timpul războiului, în condiții economice precare.

La 15 ani revine la Roma în căutarea succesului, tot împreună cu mama sa, care, în 1932, câștigase un concurs ca sosie a vedetei Greta Garbo.

Citește și: Marea iubire care l-a distrus pe Omar Sharif. „A fost singura femeie din viața mea”

Încă de la 16 ani își face apariția în roluri minore din mai multe pelicule, debutul său cinematografic oficial fiind considerat „Quo Vadis”, din 1951.

La aceeași vârstă îl cunoaște pe cel care avea să fie marea sa iubire, producătorul și regizorul Carlo Ponti, cu aproape 22 ani mai în vârstă ca ea.

„A fost dragoste la prima vedere pentru amândoi. Ne-am cunoscut la un concurs de frumusețe din Roma, când eu aveam 16 ani, iar el făcea parte din juriu. M-a văzut stând la o masă cu prietenii și mi-a trimis un bilet în care îmi cerea să particip la concurs.

Așa am început să ne vedem, la început într-un mod prietenos, apoi a devenit ceva serios când aveam 19 ani”, a explicat actrița, decenii mai târziu, în cartea „The Northeastern Dictionary of Women's Biography”, conform hellomagazine.com.

Ponti s-a implicat în formarea ei: a învățat-o bunele maniere, a scăpat-o de accent, a făcut-o să citească cărți despre artă și a insistat să învețe engleza. 

El a protejat-o și a avut grijă de ea. Și, în, curând, un sentiment puternic i-a acaparat pe amândoi, în ciuda diferenței de vârstă. Iar iubirea a fost cea care i-a ajutat să depășească numeroasele obstacole către fericire.

Sophia Loren, în 1961, anul câștigării Premiului Oscar pentru interpretarea din „La ciociara” - Foto: Profimedia Images

„Era ceva patern în prezența lui, iar eu nu avusesem niciodată un tată adevărat”, a scris Loren în cartea sa biografică „Ieri, Astăzi, Mâine: Viața mea”.

Primul test al relației lor a fost „micul” amănunt că Ponti era deja căsătorit cu Giuliana Fiastri și avea 2 copii. La acea vreme, în catolica Italie era necesar să se obțină permisiunea de a divorța de la Vatican.

Dar nimeni nu a vrut să o dea, așa că îndrăgostiții au trebuit să plece într-o călătorie. Au mers în Mexic, în 1957, unde Ponti a divorțat de soția sa și s-a căsătorit cu Loren, potrivit brightside.me. Și se părea că totul s-a rezolvat și urmau să-și trăiască fericirea.

Dar după ce s-au întors acasă, proaspeții soți s-au confruntat cu noi probleme. În Italia, căsătoria lor din Mexic n-a fost recunoscută ca fiind legală.

Ponti a fost acuzat de bigamie, iar Loren de coabitare ilegală. Nici măcar nu aveau dreptul să apară împreună în public.

Citește și: FOTO ”Dr. Quinn”, la 73 de ani ca la 50. ”Ăsta este singurul lucru pe care îl fac cu religiozitate”

Dar, nedorind să urmeze regulile societății și să pună capăt relației lor, cuplul a părăsit țara și a trăit în exil timp de mai mulți ani, în timp ce încerca să găsească o cale legală de oficializare a căsătoriei lor.

N-a contat nici faptul că, între timp, Loren ajunsese una dintre marile vedete internaționale ale filmului. Încă din 1956 începuse să joace și în limba engleză în producții filmate la Hollywood, ceea ce reprezenta un uriaș pas înainte pentru cariera sa.

În câțiva ani, se va afirma din ce în ce mai mult ca o adevărată diva a cinematografiei italiene în lume.

Iar consacrarea definitivă ca actriță a venit odată cu Premiul Oscar câștigat în 1961. pentru interpretarea din filmul său simbol „La ciociara”. în regia lui Vittorio De Sica, cu un rol care fusese inițial refuzat de Anna Magnani.

Împărțită între Italia și Hollywood, Loren a jucat în numeroase filme de succes alături de cele mai mari staruri mondiale, filme conduse de regizori ca: Vittorio De Sica, Mario Monicelli, Ettore Scola, Dino Risi, Mario Camerini, Charlie Chaplin, Sidney Lumet, George Cukor, Michael Curtiz, Anthony Mann și André Cayatte.

A interpretat roluri în opt filme regizate de Vittorio De Sica, adeseori alături de partenerul său preferat, marele actor italian Marcello Mastroianni. Nici o actriță italiană n-a ajuns vreodată la o asemenea popularitate internațională precum cea cunoscută de Sophia Loren.

Revenind la odiseea căsătoriei sale cu Ponti, până la urmă, după alte tentative eșuate, au decis să emigreze în Franța, unde au devenit cetățeni francezi.

Sophia Loren, alături de Carlo Ponti, în aprilie 1966, cu prilejul celei de-a doua lor căsătorii - Foto: Profimedia Images

Fosta soție a lui Ponti, Giuliana Fiastri, a trebuit și ea să-și schimbe cetățenia astfel încât divorțul să poată avea loc conform legii franceze. În aprilie 1966, Sophia și Carlo s-au căsătorit din nou, iar de data aceasta căsătoria lor a fost oficială.

Dar Loren nu voia doar să fie o femeie măritată, voia să aibă o familie cu copii și visa să fie mamă. Din păcate, acest lucru nu a fost atât de simplu. Actrița a avut două avorturi spontane, după care a urmat un tratament hormonal. Și a meritat.

Sophia a rămas însărcinată la 34 de ani, dar medicii au pus-o să stea la pat ca măsură de precauție. Ea a decis să le urmeze sfatul și a dus un stil de viață retras, stând într-o cameră de hotel din Geneva timp de luni de zile.

Pe 29 decembrie 1968 l-a născut pe primul lor fiu, Carlo Ponti Jr., iar patru ani mai târziu, pe 6 ianuarie 1973, pe cel de-al doilea, Edoardo Ponti.

Sophia Loren și Carolo Ponti au fost fericiți, s-au iubit și au rămas împreună timp de o jumătate de secol, până în momentul în care, în 2007, Ponti a murit, la 94 de ani, din cauza unor complicații pulmonare. 

În acel an trebuia să fie aniversarea nunții lor de aur, prin care urmau să marcheze 50 de ani de la prima lor căsătorie, cea din Mexic, pe care o considerau începutul căsniciei lor.

Despre iubirea și viața alături de Carlo Ponti, marea actriță a mărturisit că n-a avut decât un singur regret.

„Singurul lucru pe care îl regret un pic este că nu m-am căsătorit într-o rochie albă. Acela a fost visul vieții mele, care este încă în mine”, a declarat ea.

Citește și: Cine a fost marea iubire a Florinei Cercel? Actrița a fost supranumită „Sophia Loren a României”

Sophia Loren a continuat să apară în filme și seriale până spre vârsta de 80 de ani. La împlinirea a 90 de ani de viață, săptămâna trecută, a organizat o petrecere privată, printre invitații aleși „pe sprânceană” fiind și soprana română Angela Gheorghiu.

Astfel, în ciuda faptul că frumusețea sa copleșitoare a făcut-o una dintre cele mai dorite actrițe din cinematografie, Sophia Loren și-a dăruit inima și dragostea unui singur bărbat, Carlo Ponti, încă de la vârsta adolescenței.

Pentru iubirea lor, a trecut de obstacole și „etichete” pe care multe femei nu le-ar fi acceptat, mai ales într-o perioadă mult mai conservatoare cu normele morale decât cea de azi.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te