Actorul care „s-a întors din viitor” are o boală neurologică prin care se autodistruge. Sunt om rău

DE Bianca Iosef | Actualizat: 15.12.2022 - 17:57
Michael J. Fox- Foto: FACEBOOK

A fost diagnosticat cu una dintre cele mai crunte boli neurologice, iar ce a urmat nu a fost mai ușor. Actorul a trecut prin multiple operații care au dus la infecții și imobilitate în unul dintre membre.

SHARE

În 1991, viața lui Michael J. Fox a fost schimbată pentru totdeauna. La doar câteva luni după lansarea celui de-al treilea film din trilogia de mare succes Înapoi în viitor, un neurolog, la care actorul a apelat din cauza nevoilor musculare, l-a diagnosticat cu Parkinson. Michael J. Fox avea 30 de ani la acea vreme și era la apogeul carierei sale. De atunci, a dus o viață mai mult sau mai puțin normală, cu perioade dificile. Actorul s-a străduit să obțină și alte roluri până când a hotărât să se pensioneze în 2020. Într-un interviu recent, Fox a declarat că anul trecut a fost unul dintre cele mai dificile dintre toate.

În cartea sa recentă, intitulată No Time Like the Future: An Optimist Considers Mortality, Fox povestește că 2018 a fost începutul celei mai provocatoare etape din viața sa. A fost operat la măduva spinării pentru a îndepărta o tumoare și la scurt timp după aceea și-a fracturat brațul stâng. Cu toate acestea, după cum a spus el pentru, anul 2021 a fost și mai dificil. Boala i s-a înrăutățit și odată cu ea au apărut noi obstacole pentru actor: „Mi-am rupt mâna, apoi umărul, mi s-a înlocuit umrăul și mi-am rupt brațul [dreapt], apoi mi-am rupt cotul. Am 61 de ani și începe să se resimtă din ce în ce mai tare.”

Citește  și: Drama vieții lui Florin Piersic: Mama, în negru, a coborât din birje și mi-a zis: Lucica nu mai vine

Mai mult, în septembrie, mama lui Fox a murit la 92 de ani. „A fost o luptă, dar sunt fericit”, a spus el în timpul interviului. „Spun asta pentru că sper că, la un anumit nivel, oamenii pot găsi fericirea în ciuda durerii.”

Citește  și: EXCLUSIV Venitul unui medic, de cinci ori mai mare ca al unui profesor. Oficial: 3.000 lei în plus

În ciuda faptului că boala Parkinson de care suferă, îi afectează modul în care reușește să se miște, familia neagă că boala avansează foarte repede. O infecție pe care a luat-o după o intervenție chirurgicală la mâna ruptă, a lăsat membrul inutilizabil și a dus la probleme de echilibru, fapt care i-a afectat starea emoțională. „Nu am fost niciodată cu adevărat un tip irascibil, dar am devenit foarte irascibil și rău cu oamenii”, a spus el. „Încerc să lupt din răsputeri. Mă gândesc mereu la acești asistenți care lucrează cu mine. Și le spun adesea: „Orice aș spune, imaginați-vă că am spus „vă rog” la început și „mulțumesc” la sfârșit”.

Fox povestește și despre sprijinul pe care l-a primit de la soția sa cu care este de 34 de ani, Tracy Pollan, și de la cei patru copii ai săi, cu vârste cuprinse între 21 și 33 de ani. „Cei mai mici [copii] ai mei nu m-au cunoscut niciodată fără Parkinson. Nu au știut niciodată altceva”, a spus Michael J. Fox, potrivit El Pais.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te