Angela Similea a împlinit 77 ani. Viața, iubirile și dezamăgirile „doamnei muzicii ușoare românești”

DE Alex Darvari | Actualizat: 08.07.2023 - 19:58
Angela Similea - Foto: Arhiva

Angela Similea, poate cea mai mare interpretă de șlagăre românești împlinește 77 de ani. Angela a cunoscut un succes artistic uriaș, dar și divorțuri, iubiri imposibile și chiar un faliment după ce a devenit văduvă.

SHARE

Angela Similea este considerată una din cele mai mari interprete de șlagăre din România. A avut o viață zbuciumată cu mai multe iubiri și căsătorii. Este văduvă de mai bine de 10 ani, după ce ultimul său soț, politicianul Victor Surdu a murit. Angela Similea s-a trezit singură și cu multe datorii. Ea a fost nevoită să își vândă casa și să urce, din nou, pe scenă.

Artista a decis, totuși, să se retragă în urmă cu 3 ani și este o prezență discretă.

Alege muzica pentru Maria Tănase

Angela s-a născut pe 9 iulie 1946 în comuna 1 Decembrie, Ilfov. Angela Similea a mai avut doi frați mai mici. Atracția față de muzică și-a manifestat-o încă din copilărie, când obișnuia să cânte atunci când călătorea cu tramvaiul. O mare influență în alegerea carierei de cântăreață a fost când a asistat pentru prima dată la un concert al Mariei Tănase. La insistențele mamei care credea că muzica nu îi poate asigura un trai bun, vrea să dea la medicină pentru a deveni medic pediatru.

Citește și: Mirabela Dauer, artista cu 600 melodii, împlinește 76 ani. De ce a ales să trăiască singură

În timpul liceului, profesorul de muzică a îndrumat-o către compozitorul George Grigoriu care a îndemnat-o să ia lecții
Primul succes îl obține odată cu premiul II de la Festivalul Internațional „Cerbul de Aur”, din 1970 când a obținut Cerbul de Argint pentru interpretarea cântecelor "După noapte, vine zi" și "Amurgul". La televiziune debutează în cadrul emisiunii concurs „Emoții, în premieră” cu melodiile "Așa ești tu" și "Guantanamera".

Vor urma trei decenii în care va interpreta sute de șlagăre de la o varietate de compozitori. A apărut de nenumărate ori la Televiziunea Română și a concertat pretutidenin în țară dar și în străinătate, cel mai adesea cu sala plină.

A fost căsătorită de 4 ori

Angela Similea a avut o viață sentimentală tumultoasă, fiind căsătorită de patru ori. Despre ea s-a spus că a avut o relație cu Florin Piersic.

De primul soţ, Andi Constantin, electrician de meserie, s-a despărţit foarte repede. S-a recăsătorit la fel de rapid cu chitaristul Sorin Movileanu. 

Nici de data asta nu a fost cu noroc, dar din această căsnicie a rămas cu cel mai frumos lucru din viaţa sa – fiul ei, Sorin.

Sorin Hilgen, fiul Angelei Similea, este stabilit în America de mai bine de 20 de ani. Lucrează în domeniul IT, la o companie de prestigiu, și câștigă o sumă fabuloasă. Când a plecat la studii, în Elveţia, celebra solistă a avut un şoc atât de mare, încât a albit brusc.

Citește și: FOTO Angela Similea a albit când fiul ei a părăsit România. Nepotul său luptă în armata SUA

S-a recăsătorit apoi cu Jan Hilgen, un om de afaceri olandez cunoscut prin intermediul unor prieteni. Hilgen l-a înfiat pe Sorin şi părea că lucrurile merg ca unse în ceea ce avea să fie cea mai lungă căsnicie a artistei, vreme de 17 ani. După divorţul din 1991, Angela Similea avea să mărturisească faptul că ultimii ani petrecuţi alături de olandez au fost de coşmar. Bărbatul căzuse în patima băuturii şi se folosea de numele ei ca să-şi facă intrări prin instituţiile unde avea treabă. Acasă, în schimb, o umilea fără milă.

Citește și: Angela Similea despre iubirea sa interzisă: „Avea o frumusețe de Făt-Frumos, fără a fi efeminat” 

Datorii după ultimul soț

Finalul anilor `90 i-a adus Angelei Similea o nouă dragoste şi cea de-a patra căsnicie, cu politicianul Victor Surdu. 12 ani au fost căsătoriţi. În 2011, artista risca să fie dată afară din casă, după ce soţul său, Victor Surdu, care între timp a decedat, nu a mai putut plăti creditele luate în urmă cu 4 ani. Interpreta s-a ales cu 15 procese de la bănci şi le-a pierdut aproape pe toate.

În 2014, Angela a decis să-şi vândă conacul de la Mataraua, Belciugatele, în care a locuit cu Victor Surdu.

A revenit pe scenă 

Pentru că nu aputut stinge datoriile, artista a acceptat să revină pe scenă. Ovidiu Komornyk a convins-o că ar putea câștiga bani suficienți pentru a achita, în timp datoriile, și a nu-si pierde toate proprietățile. 

Angela Similea s-a retras, complet, din lumea artistică, în urmă cu 3 ani. Ea trăiește în casa din București, dar merge des la fiul său din SUA.

Citește și: Angela Similea, datorii de milioane după al patrulea soț. A vândut o casă. A revenit forțat pe scenă

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te