Mirabela Dauer, artista cu 600 melodii, împlinește 76 ani. De ce a ales să trăiască singură

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 08.07.2023 - 18:29
Mirabela Dauer - Foto: Arhiva

Mirabela Dauer împlinește, azi, 76 de ani. În spatele carierei ireproșabile, cântăreața a trecut prin grele încercări. Artista a iubit fără speranță, iar singurul său copil i-a fost luat cu forța.

SHARE

Mirabela Dauer s-a născut pe 9 iulie 1947, la București. Numele său a fost Mirabela Scorțaru. Este una din cele mai importante artiste de muzică ușoară, având un repertoriu de 600 de piese și lansând 40 de albume.

Este una din cele mai iubite interprete de muzică ușoată, printre șlagărele sale numărându-se: „Ce dor mi-a fost de ochii tăi”, „Dormeau pe-o frunză două stele” și „Te aștept să vii” („Fotoliul din odaie”). A colaborat cu Savoy, dar și cu Vasile Șeicaru sau Ștefan Hrușcă, ori Raoul.

A urmat cursurile Școlii Populare de Artă la clasa profesoarei Florica Orăscu, iar în 1970 a avut loc debutul Mirabelei Dauer la Televiziune, în emisiunea „Tele-Top”, unde a interpretat melodia „De când te-am întâlnit”. A interpretat melodii compuse de: Marcel Dragomir, Marius Țeicu, Vasile Vasilache, Marian Nistor, Ionel Tudorache, Anton Șuteu, Temistocle Popa, Ion Cristinoiu, George Grigoriu, Vasile Șirli, Mircea Drăgan etc. 

Al doilea soț i-a distrus viața

Mihaela Dauer a fost căsătorită de două ori, însă cel de-al doilea mariaj avea să o marcheze pe viață. Solista a fost căsătorită din 1972 până în 1980 cu Dan Traian Popovici, un regizor de montaj din Televiziunea Română.

Cei doi au împreună un copil, un băiat, Dan Alexandru Popovici, care a rămas însă în grija tatălui său după divorț. Cântăreața a suferit abuzuri crunte din partea fostului soț în timpul căsniciei şi a fost chiar la un pas de moarte.

Înainte de divorț, Mirabela a trecut prin clipe cumplite. Soțul a bătut-o cu fierul de călcat și chiar a amenințat-o cu moartea. Viața ei s-a schimbat însă radical atunci când soțul i-a luat copilul.

Citește și: Cotescu: Bolnav, refuză să anuleze spectacolul: „Nu putem trimite publicul acasă”. Moare în 3 zile

Traian Popovici a susținut la divorț că și-a găsit soția înșelându-l, astfel că băiatul lor, în vârstă de doar 2 ani la acea vreme, a ajuns în grija tatălui.

Cântăreața și-a revăzut copilul pentru prima dată de la divorț când aceasta avea 12 ani. Mirabela i-a plătit pensie alimentară fiului ei până când acesta a împlinit 18 ani, însă întâlnirile lor erau extrem de rare. Nanu a fost crescut de noua soție a lui Traian Popovici și a respins-o pe mama sa adevărată.

„El este matur acum, dar nu vrea să mă cunoască”

„Oamenii se schimbă, el s-a schimbat, dar este atât de înnrăit de oamenii din jurul lui, încât niciodată nu o să-l mai văd. El nu mă cunoaște cu adevărat, e tardiv! Nu are amintiri cu mine, i s-au șters toate.

Au fost niște oameni în jurul lui care m-au urât, inclusiv taică-su. Nimeni nu i-a spus nimic bun de mine și atunci el nici nu a fost interesat să afle despre mine. El e matur acum, are 44 de ani. Dragoste cu sila nu se poate! Iată că nici la 44 de ani nu vrea să mă cunoască.

Eu sunt un om cu picioarele pe pământ, nu mă ambalez la gândul că vine, că aș vrea să-i spun... nu! Că atunci îmi creez o realitate care nu e și nu va fi.

Citește și: 92 de ani de la nașterea lui Octavian Cotescu. Iubirea pentru Valeria Seciu și o moarte ciudată

Dacă o vrea Dumnezeu vreodată, lăsam lucrurile să vină. Am făcut tot ce se poate posibil din partea mea. Nu se poate, el este montat de niște oameni. El nu are ce să ierte la mine, dar i s-au spus lucruri rele.

Au fost minciuni, oribilități. Noi nu suntem certați, doar despărțiți. Am fost singură toată viața. Pentru mine o persoană care nu are familie e singură toată viața. Eu nu am familie!”, a spus solista în cadrul unui podcast.

„Jumătatea mea nu s-a născut încă!” 

„Eu am avut câteva decizii care mi-au făcut bine. Decizia cea mai importantă a fost să nu mă mai mărit. Cea mai importantă decizie din viața mea.

Pentru că jumătatea mea nu s-a născut încă. Nu s-a născut. (…) Eu sunt o fire mămoasă. Toți iubiții pe care i-am avut i-am cocolit, i-am alintat.

Și cred că a fost prea mult. Că sufoc, nu sufoc. Eu nu sun, dacă nu mă suni. Nu deranjez. Nu, nu-mi place, dar i-am sufocat prin asta, prin bunătatea mea, prin cocoleala mea.” a mai spus artista.

Citește și: De ce Loredana nu are voie să cânte șlagărul „Bună seara, iubite”. Compozitorul: Să nu mai aud de ea

Mirabela a lăsat să se înțeleagă că nereușite în dragoste au dus-o cu gândul să se călugărească.

„Nu poți să te duci să te unești cu Dumnezeu dacă ești nefericit. Acolo trebuie să te duci pur, cald, că așa îți dorești. Vreau să mă logodesc cu Dumnezeu”, a spus solista.

Astăzi, solista este activă dând concerte și fiind un oaspete frecvent al emisiunilor tv.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te