Ar trebui să uzi bradul de Crăciun cu apă caldă sau rece? Află ce temperatură ajută cu adevărat la prospețime
Bradul de Crăciun rezistă mai mult dacă îl uzi cu apă la temperatura camerei, nu fierbinte și nici foarte rece; această temperatură ajută pomul să absoarbă apa eficient și să-și păstreze prospețimea mai mult timp.
Multe familii se grăbesc să pună un brad de Crăciun imediat după Ziua Recunoștinței, încântate să înceapă devreme sezonul sărbătorilor. Dar menținerea unui brad de Crăciun proaspăt mai mult de o lună poate fi dificilă.
Udarea corespunzătoare este absolut esențială pentru ca bradul să nu se usuce. Am aflat că adăugarea de conservanți, aspirină sau zahăr în apă nu ajută.
Ar trebui să uzi bradul de Crăciun cu apă caldă sau rece? Află ce temperatură ajută cu adevărat la prospețime
Dar cum rămâne cu temperatura apei? Vom explica dacă ar trebui să udați un brad de Crăciun cu apă caldă sau rece și când contează cu adevărat.
Pentru a păstra un brad de Crăciun proaspăt, trebuie să îl puneți imediat într-un suport cu apă de orice temperatură. Asigurați-vă că există suficientă apă pentru a scufunda complet baza și nu lăsați niciodată suportul să se usuce. Folosiți apă rece, la temperatura camerei sau caldă - probabil că nu va conta prea mult.
„Temperatura apei folosite pentru umplerea suportului nu este importantă și nu afectează absorbția apei”, recomandă Asociația Națională a Pomilor de Crăciun.
Poate ați auzit un zvon conform căruia folosirea apei fierbinți va face seva să curgă și va ajuta copacul să absoarbă apa, dar acest lucru se aplică unei anumite circumstanțe.
„Dacă nu s-a făcut o tăiere proaspătă, copacul va absorbi în continuare apă, dar într-un ritm redus. Apa caldă de la robinet din suportul copacului crește absorbția apei la unii copaci”, potrivit Asociației Pomilor de Crăciun din Carolina de Nord.
Teoria este că apa fierbinte dizolvă seva întărită de pe suprafața tăiată, permițând bradului să absoarbă din nou apa. Brazii de Crăciun trebuie puși în apă în termen de trei până la șase ore de la tăiere, astfel încât aerul prins și seva uscată să nu interfereze cu absorbția apei.
Dacă bradul a fost tăiat cu ceva timp în urmă, cel mai bine este să tăiați 1,2 cm din partea de jos a trunchiului odată ce ajungeți acasă, în loc să vă faceți griji cu privire la temperatura apei.
„O tăietură proaspătă va redeschide porii care absorb apa”, spune Asociația Bradilor de Crăciun din Carolina de Nord
Cum să păstrezi un brad de Crăciun proaspăt
Pentru a împiedica uscarea bradului de Crăciun, urmați aceste sfaturi:
- Începeți prin a cumpăra un brad proaspăt. Frecați bradul cu mâna pentru a vedea dacă este maleabil, nu fragil și uscat.
- Dacă nu poți instala bradul imediat, pune-l într-o găleată cu apă și depozitează-l temporar într-un loc răcoros și umbros. Fă o tăietură nouă înainte de a-l pune în suport.
- Nu instalați bradul în lumina directă a soarelui sau în apropierea surselor de căldură, cum ar fi șemineul sau gurile de ventilație ale cuptorului. Scăderea temperaturii camerei poate, de asemenea, ajuta la menținerea prospețimii bradului.
- Nu radeți și nu învinețiți trunchiul; acest lucru va reduce capacitatea copacului de a absorbi apa.
- Verificați nivelul apei în fiecare zi. Adăugați suficientă apă pentru a menține scufundați cei 5 cm inferiori ai trunchiului.
- Folosește apă simplă de la robinet. Aditivii comerciali, zahărul și aspirina pot face ca pomii să se usuce mai repede și să cadă mai multe ace.