O actriță fermecătoare dispare misterios în glorie la 38 ani. Ce imagine apare cu ea după 4 decenii

DE Alex Darvari | Actualizat: 17.08.2023 - 13:47
Actrița Maria Clara Sebok - Foto: Facebook / Studiourile Buftea
Actrița Maria Clara Sebok - Foto: Facebook

Actrița Maria Clara Sebok a renunțat să mai joace în filme în plină glorie și timp de patru decenii publicul românesc nu a mai auzit nimic despre ea.

SHARE

A fost considerată una din cele frumoase actrițe, iar zilele trecute tocmai a împlinit 81 de ani.

Maria Clara Sebok este o actriță româncă de origine maghiară care a jucat alături de monștrii sacri ai ecranului românesc printre care Amza Pellea, Victor Rebengiuc sau Amza Pellea.

Ea s-a născut la data de 15.08.1942, la Vlăhița, în județul Harghita. Maria a împlinit, zilele trecute, vârsta de 81 de ani.

Actrița a fost remarcată în filme, ca de exemplu: Cartierul veseliei (1965), Mihai Viteazul (1971) — arhiducesa Maria Cristina de Graz, Atunci i-am condamnat pe toți la moarte (1972) — Clara, Conspirația (1973) — Iuliana Varga, Capcana (1974) — Iuliana Varga, Bietul Ioanide (1980), Al treilea salt mortal (1980) — Isabelle

În Mihai Viteazul îi dă replica lui Amza Pellea

Mihai Viteazul este un film istoric românesc, regizat în 1971 de Sergiu Nicolaescu după scenariul lui Titus Popovici. Clara Sebok este partea unei intrigi. „Finalul primei părți a filmului îl reprezintă Bătălia de la Călugăreni (13/23 august 1595), purtată într-o zonă mlăștinoasă de pe cursul râului Neajlov. 

Deși Sigismund îi promisese sprijin militar împotriva turcilor, el îi trimite o mică oaste de 500 de secui condusă de cavalerul Tompa. Principele Transilvaniei invocă faptul că în acea perioadă se căsătorea la Alba Iulia cu arhiducesa Maria Cristina de Graz (Clara Sebők), nepoata împăratului Rudolf”, se arată în sinopsis.

Citește și: Cezara Dafinescu renunță la căsnicia cu George Motoi pentru marea iubire. Vor fi împreună doar 7 ani

În „Atunci i-am condamnat pe toți la moarte” joacă din nou alături de Amza Pellea rolul soției unui notar care este interpretat de Gheorghe Dinică.

O carieră încheiată prea devreme

În 1980 apare în ultimul său din România. Avea doar 38 de ani. De atunci, în România nu se mai știe nimic despre frumoasa actriță.

Citește și: Tatăl, un actor adorat de milioane de copii. Fiica joacă în 10 filme și dispare. Avea 27 de ani

Maria Clara Sebok a împlinit, ieri, 82 de ani prilej pentru un prieten de familie să elucideze misterul. El a scris pe FB, urându-i „La mulți ani”:

„Klára Sebők, actriță, laureată a Premiului Aase, actriță de film, soția lui Sándor Héjja. A fost membră a Ansamblului de dansuri populare secuiești din Târgu Mureș. După absolvirea Institutului de Artă Dramatică Szentgyörgyi István Szentgyörgyi din Târgu Mureș, s-a angajat în 1967 la teatrul din Cluj, iar în 1988 s-a mutat în Ungaria împreună cu soțul ei, Sándor Héjja, și a semnat un contract cu Teatrul Național din Pécs. Este o actriță extrem de versatilă.

Numărul spectacolelor sale înregistrate în Baza de date a teatrelor este de 46. Ea poate fi văzută și în trei înregistrări de teatru pentru televiziune”, se scrie pe FB.

Din aceeași postare aflăm că a apărut și cinci în filme și seriale TV maghiare. De asemenea, este postată o imagine de acum cu actrița.

La o licitație, o fotografie de colecţie cu Florin Piersic şi Maria Clara Sebők, 1974, cu dedicația și semnătura actorului Florin Piersic se vinde pentru suma de pornire de 50 de euro, potrivit casei de licitație. 
Imaginea a fost folosită pentru afișul unui film.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te