Ce spunea Stan Laurel despre colegul de cameră Charlie Chaplin pe care îl dubla: Meschin și ieftin

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 21.05.2023 - 19:11
Stan Laurel încercuit în stânga și Chaplin în dreapta în 1910 Foto: dailymail.co.uk

Stan Laurel, cunoscut din filmele cu Stan și Bran, a fost coleg de cameră cu Charlie Chaplin, pe care îl și dubla, pe vremea când amândoi făceau parte dintr-o celebră trupă de music-hall britanică cu care au mers într-un turneu la New York.

SHARE

În 1910, necunoscuții Charlie Chaplin și Stan Laurel au pornit spre New York ca parte a faimoasei trupe de music-hall a britanicului Fred Karno.

În timpul acestei călătorii, Charlie și Stan au împărțit o cabină și apoi au petrecut împreună doi ani în turneele din America de Nord, Stan fiind dublura lui Charlie Chaplin.

Însă relația dintre cei doi era departe de a fi la fel de amuzantă precum glumele pentru care sunt cunoscuți cei doi.

Citește și: Când Bran a murit, Stan a fost devastat și nu a mai jucat niciodată: Mă simt pierdut fără el

Ce spunea Stan Laurel despre colegul de cameră Charlie Chaplin pe care îl și dubla

Într-o scrisoare scrisă în 1957, Stal Laurel scria :

"Trebuie să fiu de acord cu tine în ceea ce privește faptul că Chaplin era meschin și zgârcit, din câte știu eu, nu a avut niciodată considerație pentru nimeni, nici din punct de vedere financiar, nici de altă natură, nu a avut timp pentru niciunul dintre prietenii săi apropiați care au lucrat cu el la începuturi. 

Am fost asociat îndeaproape cu Charlie timp de doi sau trei ani.

Citește și: Actrița-orfană, disperată. Mă culc în fiecare seară cu alt bărbat să am unde dormi. Cine a salvat-o

I-am fost dublură și am împărțit camerele cu el în multe ocazii, așa că sunt pe deplin conștient de idiosincrasiile sale".

Vorbind despre schimbările sale de dispoziție în scrisoarea adresată unui prieten Ed Patterson din Hove, East Sussex, Stan a adăugat: '"Era un personaj excentric, compus din multe stări de spirit, uneori semne de nebunie, care cred că s-au dezvoltat și mai mult atunci când a dobândit faima și averea...". 

Dar i-a recunoscut și geniul, continuând: "După părerea mea, el este încă cel mai mare artist din domeniul său", relatează Daily Mail.

Expertul în Laurel și Hardy, Roger Robinson, a fost impresionat de formularea "puternică" a scrisorii: "Este o surpriză, deoarece, de obicei, Laurel era foarte diplomat în modul în care spunea lucrurile. 

David Robinson, autorul biografiei lui Chaplin, a descris-o ca fiind "extraordinară". 

El a spus: "Stan - pe care am avut cândva plăcerea de a-l intervieva - pare să fi fost un om foarte dulce și cred că acest lucru este evident aici, chiar dacă el critică personalitatea privată a lui Chaplin. El insistă în continuare că vechiul său coleg este cel mai bun în domeniul comediei.

Hal Roach, un producător american de film și televiziune, i-a convins pentru prima dată pe Stan Laurel și Oliver Hardy să joace împreună în „The Lucky Dog” în 1921. A fost debutul celui mai cunoscut cuplu de comici - Stan și Bran.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te