10 lucruri pe care să le faci în noaptea de Revelion ca să îți meargă bine în întreg anul 2023

DE Bianca Iosef | Actualizat: 31.12.2022 - 11:07
Artificii- Foto: PEXELS PHOTOS

Mai sunt doar câteva ore până când vom lăsa anul 2022 în urmă și vom începe unul nou. Iată câteva tradiții care se presupun că ar trebui să-ți aducă noroc pentru 2023.

SHARE

1. Noi rezoluții

S-ar putea să credeți că scrierea de rezoluții pentru anii noi este o tendință relativ recentă, din punct de vedere istoric, dar tradiția este foarte veche – și probabil datează de mai bine de 4.000 de ani. Istoricii cred că babilonienii, una dintre primele culturi care a sărbătorit efectiv schimbarea anului, și-au promis că vor plăti datorii sau vor returna obiectele împrumutate. 

2. Preparate din pește

Citește și: Posibil agent rus în Germania, acces la informațiile occidentale despre războiul din Ucraina

Mâncatul de pește este o altă tradiție practicată de Anul Nou, deoarece peștii înoată doar într-o direcție - înainte, ca mișcarea timpului.

Citește și: Românul ce a avut misiunea de a-l „anihila” pe Pele: L-am atacat kamikaze din spate, ne-am scuipat

3. Sparge o farfurie

În Danemarca, vasele sparte sunt un lucru bun: oamenii se plimbă spărgând vase la ușile prietenilor și familiei lor. Cu cât sunt mai multe cioburi în fața casei tale a doua zi, cu atât ești mai norocos și mai apreciat (cu excepția cazului în care tu ești cel care trebuie să le măture pe toate). 

4. 12 boabe de struguri

Da, exact 12, câte unul la fiecare lovitură ded ceas de la miezul nopții pentru a reprezenta fiecare lună a Anului Nou. A mânca câte un strugure la fiecare dintre cele 12 clopote de la miezul nopții ar trebui să vă aducă un an norocos.

5. Pupă pe cineva drag

Probabil ați mai auzit de acestă tradiție înainte. Când ceasul bate miezul nopții, ar trebui să săruți pe cineva drag. Tradiția provine din folclorul englez și german, în care se credea că „prima persoană cu care ai intrat în contact de anul nou va dicta modul în care îti va merge în următoarele 12 luni”. Alege-ți partenerul cu înțelepciune!

6. Decorează-ți ușa cu ceapă

Pentru greci, ceapa este un simbol al norocului și al fertilității, deoarece încolțește chiar și atunci când nimeni nu le acordă atenție. În ajunul Anului Nou, familiile din Grecia atârnă ceapă deasupra ușilor, ca mijloc de a atrage această prosperitate în casă. 

7. „Sari” în 2023

În Danemarca, oamenii stau pe scaune și „sar” în ianuarie la miezul nopții pentru a aduce noroc și a alunga spiritele rele. Privește doar în față înainte de a sări, ca să ai un an nou bun (și să nu cazi de pe scaun).

8. Lasă anul nou să intre

Este o superstiție comună că deschiderea ușilor și ferestrelor va lăsa anul vechi să iasă , iar anul nou să intre nestingherit. Să sperăm că acest an vechi se va stinge cât mai repede posibil, ca să nu lași tot aerul cald să iasă cu el.

9. Aruncă apă pe fereastră

În Puerto Rico, ei cred că aruncarea unei găleți cu apă pe fereastră alungă spiritele rele. Dacă acest lucru pare puțin nepoliticos pentru oamenii care ar putea trece pe acolo, portoricanii stropesc și zahăr în afara caselor lor pentru a invita norocul să intre, ceea ce este puțin mai dulce.

10. Îmbrăcați-vă în alb

Brazilia simplifică alegerea ținutei de Revelion — toată lumea poartă alb pentru noroc și pace. În plus, ținutele asortate dau fotografiilor un aspect elegant, potrivit Good House. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te