Noutăți la CES 2022: laptopul cu hârtie digitală și becul care monitorizează sănătatea

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 18.02.2022 - 10:06
Lenovo ThinkBook Plus Gen 3
Samsung Odyssey Neo G8
Noveto N1
Sengled Smart Health Monitoring Bulb
Roborock S7 MaxV Ultra
KOHLER PerfectFill

În final, după doi ani avem un CES care se organizează, care se organizează cu public și unde participă majoritatea producătorilor cu lucruri de lansat din tehnologie. Asta, deși traversăm o criză a microcipurilor.

SHARE

Dar să revenim la CES. Consumer Electronic Show este cel mai mare și important târg de tehnologie de peste an.

Evenimentul are loc în Las Vegas, unde vin toți marii producătorii de la nivel global pentru a lansa o sumedenie de inovații tehnologice.

Iar anul acesta noutățile anunțate în Statele Unite au fost cu adevărat spectaculoase. Iată doar câteva dintre ele:

Lenovo ThinkBook Plus Gen 3 –Laptopul cu „hârtie digitală“ pentru notițe

Pentru cei care au biroul plin de hârtii cu fel de fel de notițe sau desene creative, Lenovo oferă, în premieră, o alternativă digitală.

Prezentat la CES 2022, laptopul Lenovo ThinkBook Plus Gen 3 oferă un display principal ultrawide, cu aspect 21:10 și rezoluție de 3.072 x 1.440 de pixeli, la 120 Hz, și un touchscreen secundar de 8 inch, cu rezoluție de 800 x 1.280 de pixeli, dispus în dreapta tastaturii și a touchpad-ului, care poate fi folosit pentru a lua notițe sau, de exemplu, a desena.

Pentru maximum de acuratețe, pe „hârtia digitală“ se poate scrie, desena, edita cu ajutorul unui stylus, a unui „creion“ wireless.

Laptopul Lenovo ThinkBook Plus Gen 3 dispune de un procesor „12th-gen Intel Core H-series“, 32 GB de memorie RAM și webcam full-HD.

Samsung Odyssey Neo G8 – Primul monitor 4K curbat, cu „refresh rate“ de 240 Hz

Ecran curbat de 32 inch, rezoluție de 3.840 x 2.160 de pixeli (4K), „refresh rate“ de 240 Hz. Samsung Odyssey Neo G8 este primul monitor cu astfel de performanțe de pe piață și se adresează deopotrivă profesioniștilor, gamerilor și amatorilor de filme.

Dacă pentru jocurile video „refresh rate“-ul de 240 Hz este esențial, pentru vizionarea de filme monitorul folosește tehnologia „Mini LED“, prezentă pe noua gamă de televizoare Samsung, care oferă cel mai bogat contrast de culori posibil.

Noveto N1 – Primele căști audio virtuale cu tehnologie 3D imersivă

Noveto N1 arată ca un sound bar, dar este un gadget mult mai sofisticat, care ar putea revoluționa piața căștilor și a boxelor pentru calculator.

Folosind unde ultrasonice, Noveto N1 crează două zone tridimensionale de sunet în jurul urechilor utilizatorului, ca un fel de căști invizibile.

Conținutul audio este redat în aceste zone 3D de sunet, fără a deranja persoanele din jur. Producătorul afirmă că la o distanță de mai puțin de un metru nu se aude aproape nimic. Și, nu, nu trebuie să vă faceți griji că va trebui să nu mișcați capul.

Noveto N1 dispune de senzori de mișcare pentru generarea zonelor 3D de sunet, care monitorizează permanent mișcările utilizatorului.

Sengled Smart Health Monitoring Bulb – Becul care vă monitorizează starea de sănătate

În general, becurile smart sunt făcute, de exemplu, pentru a îmbunătăți atmosfera dintr-o cameră prin schimbarea culorii de iluminare și/sau a intensității luminii via Bluetooth.

Sengled Smart Health Monitoring Bulb a fost proiectat însă ca, pe lângă schimbarea atmosferei, să monitorizeze și starea de sănătate.

Becul folosește o tehnologie radar non-invazivă pentru a vă monitoriza somnul, temperatura, bătăile inimii și alte semne vitale.

Mai mult, Sengled spune că, prin montarea de astfel de becuri inteligente în mai multe camere și conectarea prin WiFi sau Bluetooth, acestea pot crea o hartă virtuală a casei și detecta, de exemplu, dacă cineva a căzut într-o cameră și nu se poate ridica.

Roborock S7 MaxV Ultra – Aspiratorul autonom care dă și cu mopul, se golește și se spală singur

După apariția iRobot Roomba, primul robot-aspirator, în 2002, piața s-a umplut de fel de fel aspiratoare autonome.

Da, există și unele care dau cu mopul. Dar Roborock S7 MaxV Ultra merge și mai departe. Noul model de
robot-aspirator prezentat la CES 2022 dispune de toate funcțiile „omologilor“ săi și, în plus, știe să se golească de praf, să-și umple rezervorul de apă și să-și spele singur mopul.

Toate operațiunile sunt făcute, fără intervenție umană, de „dock“, de baza sa de încărcare.

Producătorul afirmă că Roborock S7 MaxV Ultra poate face curat pe o suprafață de până la 300 de metri pătrați, fără intervenție umană, mini-tomberonul „dock“-ului putând înghiți, de pildă, praful adunat în până la șapte săptămâni.

Bine, cu singuranță nu în România, unde, la câteva ore după ce îl ștergi, praful este aproape la fel.

KOHLER PerfectFill – Majordomul digital care pregătește baia perfectă

Frigider smart, lumini smart, ferestre smart... baie smart. Cum tehnologiile smart home sunt în plin boom, KOHLER a prezentat la CES 2022 un sistem smart care digitalizează „ritualul“ îmbăierii.

KOHLER PerfectFill are grijă de temperatura apei din cadă, poate umple automat cada, până la nivelul dorit, fără ca cineva să supravegheze permanent procesul, și poate goli automat cada. Doar nu știe, deocamdată, să spele cada.

Mai mult, KOHLER PerfectFill poate fi programat și controlat, prin intermediul unei aplicații, să pregătească baia, de exemplu, înainte să ajungeți acasă de la sala de sport.

De asemenea, sistemul memorează până la zece preferințe pentru baie, putând astfel conferi experiențe personalizate întregii familii.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te