VIDEO Vremea i-a pus la încercare pe piloți la Trofeul Râșnov 2022. Victorie pentru Octavian Ciovică

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 04.04.2022 - 13:36
Podiumul general Trofeul Râșnov 2022. / Foto: Autostiri.ro
Andrei Barbu la volanul primului MINI electric de curse din lume. / Foto: Racing MIMI

Octavian Ciovică a început sezonul de viteză în coastă pentru al doilea an consecutiv cu o victorie, acesta impunându-se, în acest weekened, la Trofeul Râșnov 2022. Brașoveanul a fost cel mai rapid în ambele manșe de concurs.

SHARE

După ce în toate urcările de sâmbătă, precum și în recunoașterile de duminică, traseul a fost dominat de Costel Cășuneanu, Ciovică (Radical SR8) a forțat în cele două urcări oficiale și a avut un timp aproape asemănător de fiecare dată, 1:55,916 pe prima și 1:55,911 în cea decisivă. Este al doilea succces general obținut de Ciovică după cel de anul trecut, înregistrat la Cheile Grădiștei.

Citește și: VIDEO Românii Sebastian Barbu și Bogdan Iancu au câștigat Rally de Las Naciones 2022 cu Team Europe

Cășuneanu (Skoda Fabia R5) a trebuit, prin urmare, să se mulțumească cu poziția secundă, încheind la un total de 4,963 secunde în urma lui Ciovică, după cele dou urcări.  Cășuneanu a fost însă singurul pilot cu un turism pe podiumul „Open”. Poziția a treia a fost ocupată tot de un monopost, Norma M20F, pilotat de Emil Ghinea, care a încheiat la 6,450 secunde de lider.

Top 10 Open la Trofeul Râșnov 2022 a fost completat de Bogdan Rusea (Renault Megane), clasat pe locul 4, care a reușit totodată și victoria la Grupa 4, urmat de Mihai Manole (Skoda Fabia R5, grupa 4) și de Matei Stancu (BMW 320i), care s-a impus la Grupa 3.

Bulgarul Pavel Shenkov (Lada 2107, Grupa 4) a terminat al șaptelea, iar Alin Luca (Porsche 911) a obținut al optulea timp și victoria la Grupa 2.

Citește și: Top 10 cele mai apreciate destinații de vacanță, realizat de TripAdvisor

Fără rival la Grupa 1, Robert Barabas (Fiat 126) a înregistrat al nouălea timp la open după cele două manșe, iar Claudiu Erhan (Mitsubishi Evo 9, Grupa 4) a completat Top 10.

În Grupa Electricelor, în care aleargă o Tesla Model 3 Performance și un MINI SE, primul MINI de curse electric din lume, care a fost dezvoltat integral în România, ambii piloți au fost câștigători, având în vedere că două mașini sunt clase complet diferite (una cu +500 CP, cealaltă cu sub 200 CP).

Dominic Marcu cu Tesla Model 3 Performance a terminat pe locul 13 la general, cu un timp total de 4:24,367, iar Andrei Barbu cu MINI Cooper SE (Racing MIMI) s-a clasat pe locul 44, cu un timp total de 5:00,073, după ce, pe una dintre urcări, a derapat din cauza pneurilor și a reușit să redreseze spectaculos mașina. Clasamentul general la Trofeul Râșnov 2022 îl puteți vedea aici.

Prima zi de concurs a fost marcată de numeroase ieșiri în decor și probleme din cauza ploii și a câtorva fulgi de zăpadă. Duminică cele două manșe de concurs oficiale s-au desfășurat pe un traseu uscat aproape în totalitate, dar pe frig, ceea ce a pus probleme în alegerea pneurilor.

Cea de-a doua etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă 2022 va avea loc pe 9-10 iulie, la Reșița.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te