Victorie: Valentin Crețu a câștigat medalia de aur la Cupa Națiunilor la Sanie din Germania

DE Alin Crișan | Actualizat: 11.02.2023 - 15:15
Valentin Crețu - Foto: Facebook/Federația Română de Bob și Sanie

Valentin Crețu este legitimat la CSO Sinaia și practică această această ramură sportivă de 23 de ani.

SHARE

Sportivul nostru a obținut acest rezultat remarcabil la competiția care s-a desfășurat în această dimineață la Winterberg (Germania). 20 de concurenți au luat startul, printre care și Jonas Mueller - austriacul care acum două săptămâni a luat titlul de campion mondial la Oberhof. 

Citește și: Cel mai frumos Mastiff Tibetan din lume, campion mondial, trăiește în România: Împlinește 6 ani

Experiența și determinarea și-au spus cuvântul, iar Valentin Crețu a stăpânit perfect sania și a înregistrat coborârea cu cel mai bun timp, surclasând sportivi din națiuni puternice în acesta ramură sportivă.

Astfel, Valentin a adus aurul pentru Româna, în timp ce Florian Mueller din Germania s-a clasat pe locul 2, iar Jonathan Eric Gustafson din USA a ocupat locul 3.

"Se împlinesc anul acesta 23 de ani de când am făcut prima coborâre cu sania. Când sunt întrebat cât am muncit pentru un rezultat, fie după o medalie la Campionatul Național sau o medalie internațională sau o calificare la Jocurile Olimpice, îmi vine greu sa spun o durata exactă de timp.  Și asta pentru că atunci când  am început acest sport mi-am dorit să devin cel mai bun. Consider ca am muncit pentru acest rezultat din prima clipa în care m-am urcat pe sanie la pârtia de la Sinaia. De-a lungul timpului am întâlnit foarte mulți oameni care m-au ajutat, fiecare în felul lui și pe aceasta cale vreau sa le mulțumesc tuturor!

Citește și: China vrea să îți tripleze numărul de focoase nucleare până în 2035: E proces de modernizare

Această victorie pentru mine  reprezintă răsplata sacrificiilor făcute de familie. Să fiu plecat atât de mult de acasă nu este ușor pentru ei. Tot efortul familiei, al tehnicienilor și al echipei, mă motivează. Înseamnă că suntem pe drumul cel bun.

Mai avem 3 etape în cadrul Cupei Mondiale, iar obiectivele noastre rămân aceleași: să reușim să scoatem maximul din fiecare coborâre, să ne păstrăm forma bună și să îmbunătățim materialele cât de mult putem. Timpul trece rapid, calificările pentru Jocurile Olimpice de iarna  sunt după "colț", iar noi mai avem foarte multe lucruri de făcut.

Citește și: Minune în Turcia: Un bebeluș a fost salvat de sub dărâmături după 128 de ore de la eveniment

Momentan iau tot ce e bun de la fiecare zi, mă bucur foarte mult de această victorie și sunt recunoscător celor care contribuie necondiționat la activitatea mea sportivă", a declarat  Valentin Crețu după obținerea medaliei de aur.

Conducerea Federației Române de Bob și Sanie îl felicită pe Valentin Crețu pentru medalia de aur obținută astăzi la Cupa Națiunilor și îi urează succes în acest sezon competițional.  

"Felicitări, Valentin Crețu! Sania simplu masculin se califică de pe primul loc astăzi în elita mondială!

Un exemplu de urmat, o carieră lungă și un sportiv puternic, Valentin Crețu a găsit rețeta câștigătoare.  Împreună cu echipa el va concura în etapa de Cupă Mondială de la Wintenberg din acest weekend. Hai, Romania!", a declarat Elena Sorina Țicu - președintele Federației Române de Bob și Sanie, potrivit glasulcetății.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te