"Victima" lui Colțescu i-a mulțumit lui Erdogan, președintele care l-a trimis în exil pe Hakan Şükür

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 11.12.2020 - 11:51
Erdogan n-a avut nicio remușcare să-l trimită în exil pe mare fotbalist turc Hakan Șukur Foto: haber.sol.org.tr

De când a venit la putere, în 2016, Recep Tayyip Erdogan, a decis arestarea a zeci de mii de profesori, militari, sportivi, judecători, jurnaliști și funcționari publici doar pentru că se opuneau regimului politic impus de el. Într-adevăr, nu a ținut cont de culoarea pielii lor.

SHARE

”Arbitrul a spus exact ce a auzit toată lumea la televizor. Pentru un arbitru cu ecuson FIFA, a depășit limita.Vreau să mulțumesc președintelui clubului nostru și președintelui Turciei, pentru că mi-au fost alături. Turcia e și țara mea. Am fost impresionat de toate aceste reacții”, a transmis Pierre Webo, cel din cauza căruia a explodat scandalul de rasism de la meciul PSG - Istanbul Bașakșehir, arbitrat de o brigadă din România.

Istanbul Bașakșehir este, de altfel, echipa preferată a președintelul Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

Citește și

Rasism netaxat la adresa românilor: Halep-țigancă în Charlie Hebdo, Bănel-cerșetor, Hagi și șatra sa

Hakan Şükür: Erdogan mi-a luat totul

Hakan Şükür (49 de ani), cel mai bun marcator din istoria naționalei Turciei, a ales să înceapă o carieră politică și a fost la un pas de fi încarcerat, pentru că a postat mai multe mesaje critice pe rețelele de socializare, la adresa președintelui  Erdogan.  

Citește și

John Barnes, legendă a lui Liverpool, îi ia apărarea arbitrului Colțescu

În 2016, tatăl său a fost arestat, fiind acuzat de complicitate la lovitura de stat prin care s-a încercat înlăturarea lui Recep Tayyip Erdogan de la conducerea țării. Până să i se dea arest la domiciliu, Selmet Şükür a suferit în închisoare, iar din cauza tratamentului aplicat acolo, a ajuns la spital. Pe timpul detenției, tatăl fostului jucător a pierdut 40 de kilograme. Intenția a fost ca prin arestarea să îl determine pe Hakan Şükür să se predea, acesta fiind susținătorul și apropiatul clericului Fethullah Gulen, cel pe care regimul Erdogan îl considera responsabilul cu tentativa loviturii de stat. Pe lângă aceste lucruri, la acea vreme, familiei sale i s-au confiscat și casele și conturile bancare.

Citește și 

Jorge Jesus: Orice spui împotriva unei persoane de culoare e rasism, același lucru pentru un alb, nu

Hakan Şükür a reușit să fugă în SUA cu o parte din familia sa, însă nu o duce prea bine nici acolo. 

„Erdogan mi-a luat totul. Mi-a luat dreptul la libertate, nu m-a lăsat să mă exprim, nu mi-a dat dreptul să muncesc. Am câteva apartamente în Turcia, dar nu pot să le închiriez. Toți chiriașii care au încercat să stea acolo s-au trezit cu amenințări. Și eu am fost păzit pentru o perioadă după ce m-am mutat aici, am avut sprijinul autorităților. Am ajuns la fundul sacului, trebuie să muncesc în fiecare zi. Eu iubesc Turcia, dar sunt inamicul politicii eronate. Îi cer lui Erdogan să devină președintele de care Turcia are nevoie”, a declarat Hakan Şükür pentru Bild.

Citește și

VIDEO Cum au fost provocați arbitrii în cazul „Colțescu - UCL”: „În țara mea, românii sunt țigani”

Zeci de mii de arestări politice la ordinul lui Erdogan

Recep Tayyip Erdogan a decis arestarea a peste 50.000 de profesori, jurnaliști, judecători, militari, funcționari publici și politicieni doar pentru că simpatizau cu opoziția sa. 

Întreaga lume a fost revoltată de abuzurile comise de președintele Turciei.

În urmă cu câteva luni, Erdogan declanșase un scandal internațional și cu Franța, după ce Emanule Macron anunțase mai multe măsuri la scurt timp după ce un profesorde istorie a fost decapitat, în Franța, de către un fanatic islamist.

„Macron are nevoie de tratament pentru tulburări de sănătate mintală", a spus Erdogan.

Realțiile dintre cele două țări sunt și acum foarte reci. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te