Alegeri prezidențiale LIVE

Rezultatele votului în timp real
Călin Georgescu 22,94 %
Elena Lasconi 19,18 %
100,00 %
Marcel Ciolacu 19,15 %
George Simion 13,86 %
Click aici pentru rezultate complete

Un fost selecționer al României, mărturie terifiantă: A fost ca o sentință de condamnare la moarte

DE Alex Darvari | Actualizat: 12.11.2023 - 09:11
Naționala României - Foto: Profimedia Images
Naționala României - Foto: Profimedia Images

Christoph Daum, fost selecționer al României, face o mărturie terifiantă: A fost ca o sentință de condamnare la moarte când am aflat că am cancer. Apoi, am început să lupt.

SHARE

Christoph Daum, fost selecționer al echipei naționale de fotbal a României în perioada 7 iulie 2016 - 14 septembrie 2017, are cancer. El spune că s-a simțit ca un condamnat la moarte după ce a fost diagnosticat cu cancer.

El a acordat un interviu presei din Austria, în care vorbește despre lupta sa cu cancerul.

Citește și: Echipa naţională de fotbal a Franţei va merge cu trenul, la meciurile sale

"Când afli că ai cancer, sună ca o condamnare la moarte. Și apoi te lupți”, spune antrenorul.

Un fost selecționer al României, mărturie terifiantă

Jurnaliștii îl numesc „legenda antrenorilor germani de fotbal”.

Christoph Daum abordează deschis problema bolii sale. S-a bucurat de împlinirea a 70 de ani, scriu jurnaliștii austrieci.

Domnule Daum, prima întrebare este una dificilă. Sunteți atât de deschis și de ofensiv cu privire la boala dumneavoastră, ați anunțat în urmă cu un an că aveți cancer pulmonar. Cum vă simțiți acum?

Christoph Daum: Conform tuturor circumstanțelor și tratamentelor, de fapt, destul de bine. Am făcut deja 22 de ședințe de chimioterapie, cu efecte secundare mai mult sau mai puțin intense. În general, totul merge destul de bine.

Încerc să îmi fac partea mea alături de această ofensivă oncologică, da, trebuie să o numim așa, și mi-am schimbat dieta. Meditez, încerc tehnici de respirație complet diferite și merg foarte des la alergat. 

Am nevoie de fitness. Dar observ că, uneori, corpul meu îmi semnalează că am tras de timp. Așa că totul este în zona galben închis. Dar funcționează.

Vă ajută faptul că veniți dintr-un mediu sportiv, că, în calitate de antrenor, cunoașteți toate formele de artă motivațională, cu suișuri și coborâșuri...

Fiecare atlet are o relație diferită cu motivația. Am învățat să ne stabilim obiective și să facem față înfrângerilor și regreselor. Este vorba de a ne ridica din nou și din nou.

La urma urmei, trebuie să continui să mergi mai departe. Și, ca antrenor, trebuie, de asemenea, să îi pui pe toți ceilalți în starea de spirit și să risipești orice îndoială.

Simt același lucru în legătură cu cancerul ca milioane de alți oameni. Când auzi diagnosticul, la început sună ca o condamnare la moarte. Dar apoi te lupți cu el. Și exact asta fac eu acum. Cel mai mare cadou pe care l-am primit a fost că am putut să-mi petrec cea de-a 70-a aniversare alături de familia mea.

De ce ai făcut-o?

M-am gândit că oricum va ieși la iveală la un moment dat. Așa că m-am folosit de oportunitatea profilului meu înalt pentru a face public și a atrage atenția asupra necesității de a preveni cancerul. Anterior, mă retrăsesem din ochii publicului. Dar oamenii care suferă de cancer nu sunt singuri.

Așa că vreau să-i încurajez și pe alții. Trebuie să aveți încredere în experți, medicina modernă se îmbunătățește - există și alte oportunități. Trebuie să profitați de ele. Iar dacă te simți rău, trebuie să dai drumul la toată negativitatea. Și poți face asta doar dacă oamenii te ascultă.

Carieră la Națională

Daum nu a avut rezultate în România. Pe 7 iulie 2016, după doi ani de pauză, Daum a început prima sa experiență la o reprezentativă națională, semnând un contract pentru doi ani cu selecționata României. El a avut ca obiectiv calificarea la Mondialul din 2018, dar nu și-a îndeplinit obiectivul.

 Daum a avut mare succes la Bayer Leverkusen, din anul 1996, clasându-se de trei ori pe locul secund în Bundesliga în patru ani de antrenorat. El a recunoscut, în 2000, că a consumat cocaină pentru a nu face închisoare.

Citește și: Internaţionalul român care a rămas pe drumuri din cauza impresarului său lacom

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te