Internaţionalul român care a rămas pe drumuri din cauza impresarului său lacom

DE Alexandru Pop | Actualizat: 17.04.2023 - 11:19
Bănel Nicoliţă, jucând cu CS Făurei contra Oţelului Galaţi, în Liga 3 - Foto: CS Suporter Club Oţelul Galaţi

„Trebuia să fiu mai nesimțit, mai hoț. Din cauza lui am rămas pe drumuri”, spune acum Bănel Nicoliţă, după ce a fost falit. În ultimii ani, Bănel avea propriul său club de fotbal, în Liga 3, CS Făurei, care a dat şi el faliment: restul banilor s-a terminat.

SHARE

În 2013, internaţionalul român Bănel Nicoliţă, venit de la Steaua Bucureşti, era împrumutat de Saint-Etienne, la Nantes, unde a jucat timp de zece luni.

A rămas pe drumuri din cauza impresarului

„Canarii” aveau opțiune de cumpărare, însă Nicoliță recunoaște acum că totul a căzut din cauza omului său de încredere: impresarul său, conform GSP.

"Din cauza lui am ajuns pe drumuri, cum se spune! Când tu, ca impresar, ai patru oferte pe masă, când cei de la Nantes vin la mine și-mi pun oferta pe masă, când eu sunt băiat corect și nu vreau să semnez fără acordul tău...

Mi-am zis "omul ăsta m-a scos din țară, am mers cu el pe un drum"", istoriseşte fostul internaţional.

Citeşte şi: VIDEO Câți bani a luat Bănel Nicoliță de la cămătari de a trebuit să fugă din țară. Ce spune el

Şi impresarul respectiv poartă şi un nume: Traian Gherghişan. "Am avut o ofertă de la Nantes și președintele, fiul patronului, mă scotea în fiecare zi în oraș și mă ruga să semnez. Mi-a propus pe doi ani, dar mereu îi spuneam că trebuie să-i dăm ceva și impresarului", spune Bănel.

"Nu putem să-i dăm nimic", îi spunea fiul patronului de la Nantes. "De ce?", întreba Bănel. "E hoț!", îi răspundea reprezentantul celor de la Nantes.

"Nu înțelegeam... "Bănel, nu-i dau nici un cent. Dacă tu te vei lua după el, ai să te lași de fotbal la 29 de ani". Președintele avea 24 de ani!", povesteşte Bănel.

Nici un cent

"Atunci i-am zis așa. "Hai să facem în felul următor. Cât am eu salariu? 40.000 brut, da? Dă-mi 30.000 ca să-i dau și lui"", istoriseşte Bănel.

Preşedintele clubului FC Nantes spune: "Bănel, nu pot să-i dau nici un cent! El a cerut mai mult decât tine". "Eu mă luptam", spune Bănel, "pentru el, să câștige un ban, iar el pe la spate lucra cu altceva".

Bănel Nicoliţă regretă că nu a semnat atunci, cu Nantes. A mai avut o ofertă "de 400.000 din Turcia, însă trebuia să plec cu altcineva și am refuzat, tot din cauza lui. Am avut ofertă de la Saint-Étienne, de prelungire... Și-așa mai departe. Eu am jucat corect și el nu. D-asta am ieșit și am spus lucrurilor pe nume. La Aris Limasol aveam 3.000 pe lună, plecat de la 30.000 din Franța".

Faliment cu repetiţie, la CS Făurei

Pe 16 martie 2022, Bănel Nicoliţă anunţa falimentul clubului de fotbal de Liga 3 CS Făurei, unde investise peste 300.000 de euro, era antrenor şi căpitan jucător.

Investiţia nefericită îl dusese la disperare. Divorţase de soţia lui, Cristina. Pur şi simplu, şi-a dat seama că nu rezistă singur în afacerea numită fotbal şi a căutat investitor. Iar acesta a promis că vine în asociere şi nu a mai venit.

Citeşte şi: Bănel Nicoliță a vorbit despre fratele său pe care tatăl l-ar fi vândut în Cehia cu 300€ : Am aflat

"Dragi suporteri, stimați apropiați, a venit momentul să spun că proiectul CS Făurei a ajuns la final. Implicarea mea este aproape să se încheie aici. Patronul Florin a dovedit neseriozitate în ultimele luni, salariile jucătorilor sunt în urmă, echipamentele nu sunt plătite, iar toate promisiunile sale financiare au fost doar minciuni", anunţa Bănel Nicoliţă, conform DigiSport.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te