Turneul Transylvania Open a început la Cluj Napoca. Krejcikova şi Bouchard sunt pe tabloul principal

DE Alexandru Pop | 08.10.2022 - 20:02
Barbora Krejcikova (locul 23 WTA) este principala favorită la Transylvania Open - Foto: transylvaniaopen.ro

Cea de-a doua ediţie Transylvania Open WTA250 se desfăşoară în perioada 8-16 octombrie, pe hard, în BT Arena din Cluj-Napoca, pe cele două terenuri amenajate.

SHARE

"Cea de-a doua ediţie Transylvania Open WTA250 a debutat sâmbătă, 8 octombrie, cu prima zi de calificări. Favorita numărul 1 a turneului este campioana de Grand Slam, Barbora Krejcikova.

O altă atracţie a turneului este Eugenie Bouchard, celebra jucătoare din Canada, finalistă de Grand Slam, care va juca pentru prima dată în România.

Pe tabloul principal sunt direct calificate 26 de jucătoare de top mondial, între care patru jucătoare din România: Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Gabriela Ruse şi Irina Bara", se arată într-un comunicat al organizatorilor, citat de Agerpres.

"Se anunţă din nou un turneu de tenis de excepţie la Cluj. Suntem extrem de încântaţi de prezenţa Barborei Krejcikova şi de cea a lui Eugenie Bouchard, care va juca pentru prima oară în România şi care s-a îndrăgostit deja de Transilvania.

Va fi un turneu puternic, cu multe surprize. A fost o adevărată desfăşurare de forţe pentru amenajarea BT Arena şi le mulţumim partenerilor care sunt alături de noi. Cel mai mult ne bucură că anul acesta vom avea alături de noi, în tribune, fanii noştri care vor face ca experienţa acestui turneu să fie una de neuitat", a declarat, conform comunicatului, directorul turneului Transylvania Open, Patrick Ciorcilă.

Citește și: VIDEO Rușii cu ochii pe România: RAF a livrat zilnic arme din Pakistan pentru Kiev via Cluj

Barbora Krejcikova (locul 23 WTA) este principala favorită la Transylvania Open. Proaspătă campioană a turneului WTA de la Tallinn (Estonia), jucătoarea din Cehia a ajuns weekend-ul acesta în finala turneului de la Ostrava, WTA 500.

Barbora este campioană la Roland Garros în 2021 şi fostă numărul 2 în lume, iar la Transylvania Open va juca împotriva maghiarei Dalma Galfi (87 WTA).

Eugenie Bouchard, celebra jucătoare din Canada, finalistă de Grand Slam, participă pentru prima dată la un turneu WTA organizat în România şi a ajuns în finala Wimbledon în 2014, după ce a trecut în semifinale chiar de Simona Halep.

Bouchard a mai jucat semifinale la alte două turnee de Grand Slam, tot în 2014, la Australian Open şi la Roland Garros.

Cu opt finale WTA şi un titlu în palmares, ea a trecut recent prin momente grele cauzate de accidentări care au ţinut-o departe de terenuri aproape un an şi jumătate.

Citește și: Putin a împlinit 70 de ani în buncăr de teama succesorului și cu acces la butonul nuclear. Scenarii

Cu un ''career high'' 5 în clasamentul mondial, Eugenie Bouchard a revenit în circuit şi va juca la Transylvania Open împotriva Anhelinei Kalinina (45 WTA), a doua favorită a turneului.

"Sunt extrem de încântată să fiu aici, la Cluj. Toată lumea are mare grijă de noi, hotelul la care stăm este chiar vizavi de BT Arena, ceea ce e foarte eficient pentru noi. Organizatorii au făcut o treabă foarte bună. Vreau să joc la câte de multe turnee în acest sezon.

Am participat doar la cinci de când am revenit în circuit. Turneul din Cluj este o oportunitate foarte bună pentru mine şi mereu mi-am dorit să vizitez o ţară în care nu am mai fost.

Am mai spus deja cât de minunată mi se pare România, iar Cluj-Napoca este un oraş plin de viaţă.

Am reuşit să mă plimb şi să servesc masa la câteva restaurante din oraş şi sper să am timp să mă bucur în continuare de Transilvania în următoarea săptămână", a declarat, potrivit comunicatului, Eugenie Bouchard.

Pe tabloul principal Transylvania Open WTA250 sunt calificate direct patru românce: Ana Bogdan (46 WTA) şi Jaqueline Cristian (82 WTA), cărora li s-au alăturat, cu wild card-uri, Gabriela Ruse (104 WTA) şi Irina Bara (146 WTA).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te