Sportiva ce a cucerit primul aur la atletism după 20 ani. Trimisă la JO fără antrenor. Nu sunt bani

DE Alex Darvari | Actualizat: 20.12.2022 - 09:40
Atleta Bianca Ghelber - Foto: Facebook
Atleta Bianca Ghelber - Foto: World Athletic

Atleta Bianca Ghelber a câștigat titlul european la aruncarea ciocanului și a adus atletismului românesc primul aur la marile competiții după 20 de ani de la succesul Ionelei Tîrlea, campioană europeană la 400 mg la Munchen, în 2002.

SHARE

Tot la Munchen, în august 2022, Bianca a sărit în sus de bucurie după un concurs la care a asistat pentru prima dată și familia ei. Succesul a fost sărbătorit cu fiica Victoria în brațe, înfîșurată în drapel și cu gândul la toți cei care au avut încredere în ea, în primul rând familia și apoi antrenoarea Mihaela Melinte.

A fost trimisă la Jocurile Olipice fără antrenoare

În vara anului 2021, Federația de Atletism a trimis-o la Olimpiada de la Tokyo fără antrenoarea ta, Mihaela Melinte.Corect. Important este că atât eu, cât și Meli am reușit să trecem cu fruntea sus peste toate aceste neajunsuri și nedreptăți. Eu am o vorbă: fiecare om primește ceea ce dăruiește.

Citește și: VIDEO O navă "fantomă" scufundată în urmă 150 de ani, găsită. Secretul ei ți-ar aranja toată viața

Ocupanta locului 6 în proba de aruncarea ciocanului din finala de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Bianca Florentina Ghelber, a reușit această performanță fără a fi ajutată de antrenoarea Mihaela Melinte, lăsată la București de către Federația Română de Atletism. Deși pare greu de crezut, sportiva de 31 de ani a fost ”consiliată”, în marea finală, de către Alex Novac, colegul de la aruncarea suliței, dar și de către kinoterapeut!!!

Forul de specialitate a pus pe listă, pentru deplasarea în Japonia, un singur antrenor, numai că Bianca Ghelber este pregătită de Mihaela Melinte, fostă campioană mondială și europeană, care nu a ajuns acolo. Deoarece numărul tehnicienilor care pot însoți sportivii este limitat, Melinte a fost sărită din schemă, amintește as.ro

Bianca a rememorat pentru desteptarea.ro momentul în care a câștigat titlul european. 

„2022 a fost cel mai bun an al meu. Nici nu l-aș putea considera altfel când te încununezi campioană europeană și, în plus, aduci atletismului românesc primul titlul continental la nivel de seniori după o așteptare de 20 de ani. Munchen 2022 este vârful carierei mele. Iar faptul că am cucerit titlul european sub ochii soțului meu și ai fetiței mele Victoria, prezenți în tribunele stadionului „Olympia”, a dublat sau chiar a triplat satisfacția. Nu pot uita cum, după fiecare aruncare, mă îndreptam spre Meli pentru a discuta cum a fost, iar ochii îmi fugeau spre colțul de tribună unde se aflau soțul și fiica mea care agitau un tricolor imens. Imaginea aceasta, însoțită și de strigătele Victoriei „Hai mami! Hai mami! Ești cea mai bună!” mi-au dat o putere extraordinară. Asta a fost forța mea”, a spus sportiva.

 

2021 a început cu stângul

! Pe 15 decembrie 2021 m-a tăiat pentru prima oară spatele. S-a întâmplat când făceam genuflexiunii cu bara pe spate. Am făcut recuperare, am crezut că totul a trecut, dar apoi durerea a recidivat la un antrenament. Am reînceput tratamentul, însă nu reușeam să-mi revin și nu o dată m-am gândit în acea perioadă că e cam gata și că va trebui să o termin cu sportul. În ianuarie am plecat în cantonamentul din Cipru. Nu eram refăcută, ăsta e adevărul. Marele noroc- întotdeauna spun că fiecare lucru are rostul și timpul său- este că la intrarea în Cipru am făcut testele Covid, așa cum era procedura, și atât eu cât și Mihaela Melinte am ieșit pozitive. Prin urmare, am intrat în izolare și vreme de zece zile nu am ieșit din cameră. Cred că asta a fost șansa mea deoarece plusul de repaos mi-a permis să mă refac din punct de vedere medical.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te