Sorin Cârțu și-a „pus ghetele-n cui”. A decis să se retragă din fotbal:„Vreau să mă scol când vreau”

DE Alin Crișan | Actualizat: 16.06.2023 - 17:13
Sorin Cârțu - Foto: INQUAM Photos/ Bogdan Dănescu

Fostul component al „Craiovei Maxima” nu a încheiat doar angajamentul cu clubul finanțat de Mihai Rotaru, ci și activitatea în fotbal, după cum a anunțat la conferința de presă din Bănie.

SHARE

Sorin Cârțu a anunțat oficial că nu va mai ocupa funcția de președinte la Universitatea Craiova, pentru că a decis să se retragă din fotbal.

Sorin Cârțu și-a „pus ghetele-n cui”

Sorin Cârțu (67 ani) a anunțat oficial că nu va mai ocupa funcția de președinte la Universitatea Craiova. 

„Am ținut neapărat să anunț, e un eveniment în viața mea. Nu vrea să se facă nu știu ce comentarii, sigur vor ieși polemici. Dar ca respect pentru mine, pentru ce am însemnat eu în fotbalul românesc, și ceea ce însemn, luați de bună ceea ce transmit. Am decis să ies din fotbal și adevăratul motiv pentru ca-l fac... Sunt peste 55 de ani pe care-i am în fotbal, am trecut prin toate trăirile și stările, de fotbalist, antrenor și în ultimii 4 ani jumătate de conducător”, a declarat Sorin Cârțu la conferința de presă susținută pe 16 iunie. 

Sorin Cârțu știe ce va face după ce s-a retras oficial din fotbal 

Fostul fotbalist legendar din Bănie și-a argumentat decizia. 

Sorin Cârțu a lămurit că niciodată nu s-a simțit confortabil cu o poziție de conducere, ci că marea sa pasiune a fost să fie pe teren, fie jucător sau antrenor.

Iar de acum încolo, dorește să se relaxeze și să aloce mai mult timp pentru activitățile care-i fac plăcere. 

„Vreau să intru în zona mea de confort, să mă scol când vreau, să fac plajă, să citesc, să fac rebus, să văd filme, să mă întâlnesc cu prietenii, să stau cu nepoții de la București. Cu ăsta de la Craiova stau mai tot timpul. 

Citește și: În locul Ministerului Sportului, apare Agenţia Naţională pentru Sport. E în subordinea Guvernului

Nu plec, unde să plec? Vă jur că mâine dacă voiam să fiu în altă zonă, sunt prieteni care mi-au propus să fiu undeva. Nu mă interesează, eu nu mă duc la președinte la altă echipă. Am făcut cât am putut ca antrenor. Nu puteam să fiu antrenor doar în Craiova, era clar că trebuie să te miști. Singurul regret în antrenorat e că în 16 ani, pe lângă adversari, m-am bătut și cu sănătatea, cu adversarul ăla de Hepatica C. În cei 16 ani de suferință cu Hepatica C, puteam să dau mult mai mult, când m-a lovit eram un antrenor tânăr, cu nume. Ăsta e singurul regret din fotbal. În rest, am făcut exact ce mi-am dorit, ce am gândit”, a mai spus Sorin Cârțu.

Sorin Cârțu este ultimul antrenor care a adus titlul la Craiova, în sezonul 1990-1991, din lot făcând parte și Eugen Neagoe (55 ani), actualul tehnician al oltenilor. Pe lângă campionatul cucerit, în același sezon, „Sorinaccio” a câștigat și Cupa României cu gruparea din Bănie, potrivit sport.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te