Cum pot bloca Venus Willimas și Emma Răducanu revenirea în circuit a Simonei Halep. Chiar nevinovată

DE Alex Darvari | Actualizat: 07.09.2023 - 22:28
Simona Halep - Foto: Profimedia Images

Simona Halep ar putea să nu ajungă la marile turnee de tenis chiar dacă va scăpa de suspendare. Organziatorii de la Australian Open ar putea să nu o invite. Sunt prea multe campioane pe list de așteptare.

SHARE

Simona Halep speră la un verdict favorabil, după ce, în iunie, a fost judecată pentru că s-a dopat. Chiar și în cazul unui verdict favorabil, Halep ar putea să nu poată reintra în circuit.

Motivul? Ea se află pe locul 1040 și nu poate pretinde un loc la marile turnee, cum e cel de la Australian Open. Ar putea primi o invitație, dar aici e marea problema. Invitații mai așteaptă alte mari jucătoare precum Emma Răducanu care e pe locul 185, Wozniacki aflată pe 625 sau Venus William după poziția 400.

Citește și: Studiul care ar putea-o scoate nevinovată de Halep. Ce se întâmplă cu 89% din suplimentele sportive

Cum Halep are o reputație pătată de acuzație de doping, foarte probabil nu va fi preferată de organizatori care pot acorda un număr infim de invitații.

Cum poteopri Venus Willimas și Emma Răducanu revenirea în circuit a Simonei Halep.

Faptul că Caroline Wozniacki are o poziție slabă în clasamen, dă bătăi de cap organizatorilor de la  Australian Open, în condițiile în care multe jucătoare își propun să își relanseze cariera în vederea sezonului 2024.

Wozniacki, în ciuda faptului că a jucat excelent în ultimele săptămâni și a pierdut, în fața lui Coco Gauff în optimi de finală la US Open, nu va juca la Guadalajara și nici la următoarele turnee. Ea a declarat în conferința de presă din Danemarca că Australian Open este acum un obiectiv important.

Citește și: Halep, disperată: „Cer să fiu judecată!” Probele i-au fost respinse. Cine vrea să amâne verdictul?

Dar același lucru se poate spune și despre alte două mari jucătoare, Naomi Osaka (locul 623), care și-a declarat chiar înaintea lui Wozniacki intenția de a reveni curând după ce va deveni mamă.

Fosta campioană, Angelique Kerber (fără clasament), și-a declarat, de asemenea, la începutul acestui an, intenția de a reveni în circuit după ce a devenit mamă.

Vrea să revină și Emma Răducanu, la fel ca și Venus Williams.

Interesantă este și revenirea lui Garbine Muguruza (locul 272), după ce a luat o pauză din circuit la începutul sezonului. Ea vrea să revină și în 2024. La fel ca și Simona Halep (loc 1.040), care, teoretic, ar putea să revină după verdict”, scriu cei de la tennisuptodate.com

Stfl, alături de Halep sunt 6 jucătoare care nu sunt în top 100 și nu vor juca la mari turnee precum Australia Open decât invitate. Doar că, nu se pot da un număr atât de mare de invitații. Iar, Halep este cea mai vulnerabilă fiind implicată în scandalul de dopaj.

Citește și: WTA, categoric: Halep mai poate juca doar la turnee cu premii de 15.000$, în Tunisia sau Thailanda

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te