România, calificată la Cupa Mondială de Rugby. Alin Petrache: Nu este un cadou

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 27.06.2022 - 16:49

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, consideră că participarea echipei naţionale la Cupa Mondială din 2023, în urma sancţionării Spaniei, nu este un cadou primit din partea World Rugby, fiind un loc pe care "stejarii" l-au obţinut prin muncă.

SHARE

O comisie independentă de apel a menţinut decizia de descalificare a echipei Spaniei de la Cupa Mondială de rugby din 2023, a anunţat World Rugby, fapt sinonim cu calificarea directă a echipei României la turneul final din Franţa.

Citește și: De ce calificarea României la CM de Rugby trebuia să fie breaking news – și nu a fost

"Suntem bucuroşi că România a revenit la Cupa Mondială de rugby şi este în acest moment singura naţională masculină a ţării noastre care participă la un eveniment global. Nu trebuie să diminuăm cu nimic meritul jucătorilor pentru că ei au dus echipa României într-o poziţie calificabilă, să nu uităm că în toamnă urma să participăm în Franţa la turneul de recalificare.

Nu este un cadou pe care îl primim, este un loc pe care echipa l-a obţinut prin muncă. Eforturile au fost uriaşe şi trebuie să le mulţumim jucătorilor, antrenorilor şi tuturor cluburilor care au contribuit la aceste meciuri disputate în ultimii ani. Situaţiile nu au fost cele mai bune în această campanie de calificare.

Dacă vă reamintiţi, am început în 2021 antrenându-ne prin malluri şi fără un teren clar de antrenament şi de meci, cu întârzieri bugetare, multă birocraţie şi puţină predictibilitate, cu federaţia amendată că nu a putut juca pe Arcul de Triumf meciurile de anul trecut, cu pandemie şi cu o schimbare a generaţiilor. Tocmai de aceea este importantă această calificare", a declarat Petrache, conform unui comunicat de presă publicat pe site-ul federaţiei.

Citește și: „Passaris de România” și nepoata lui, obligați să dea înapoi 17.000 € , 5.000 £ și 79.000 de lei

În grupă cu Africa de Sud, Irlanda și Scoția

Oficialul FRR a precizat că obiectivul României la Cupa Mondială este obţinerea a cel puţin o victorie în grupa cu Africa de Sud, Irlanda, Scoţia şi probabil Tonga.

"Revenind la Cupa Mondială, vom evolua într-o grupă extrem de grea cu campioana mondială Africa de Sud, Irlanda, Scoţia şi probabil Tonga, iar obiectivul nostru este de a obţine cel puţin o victorie. Avem nevoie de susţinere din partea tuturor, urmează o perioadă lungă de pregătire în care echipa naţională are nevoie de linişte, de stabilitate, de cele mai bune condiţii. Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf va fi baza centrală a pregătirii 'stejarilor' pentru Cupa Mondială", a adăugat Petrache.

Spania a fost găsită vinovată că l-a aliniat pe Gavin van den Berg în două meciuri de calificare la CM 2023, deşi acesta nu era eligibil. Sancţiunea comisiei a fost de a amenda federaţia spaniolă şi de penalizare cu puncte, rezultând că Spania nu mai este calificată pentru CM 2023.

România va evolua în Grupa B, alături de Africa de Sud, Irlanda, Scoţia şi echipa care se va califica din zona Asia/Pacific 1, urmând să dispute meciurile la Bordeaux şi Lille.

"Stejarii" vor debuta cu Irlanda pe 9 septembrie, urmând să întâlnească apoi Africa de Sud pe 17 septembrie, Scoţia pe 30 septembrie şi echipa calificată ca Asia/Pacific 1 pe 8 octombrie.

În cadrul procedurilor făcute în acest caz, Federaţia Română de Rugby a fost reprezentată de societăţile de avocatură Freshfields Bruckhaus Deringer (avocaţi Rhodri Thomas şi Felix Schaaf) şi Ţuca, Zbârcea & Asociaţii (avocaţi Cornel Popa şi Dan Cristea).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.