Primarul Brașovului interzice, în premieră, startul curselor auto din centrul orașului

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 08.10.2021 - 18:31
Primarul Brașovului interzice, în premieră, startul curselor auto din centrul orașului. / Foto: brasov.net

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a anunțat că, începând de anul viitor, la solicitarea locuitorilor, startul tradițional al curselor auto pe Drumul Poienii nu va mai avea loc în centrul orașului, în zona Livada Poștei.

SHARE

„Începând de anul viitor, toate evenimentele automobilistice își vor reloca punctele de pornire a curselor, pentru a nu mai afecta locuitorii din zona Șirul Livezii - Calea Poienii.

În urma sesizărilor venite din partea brașovenilor care locuiesc pe drumul care duce spre Poiana Brașov am luat decizia ca începând de anul viitor nici un eveniment automobilistic să nu mai aibă startul din Livada Poștei”, a anunțat Allen Coliban pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Fostul lider PSD Adrian Năstase cere în instanţă să fie reabilitat. A ieșit din închisoare în 2014

„În acest weekend se desfășoară o cupă națională de raliu, care are avizele necesare și îndeplinește cerințele legale, însă am luat decizia ca acest eveniment să fie și ultimul de acest gen cu plecare din Livada Poștei.

Le mulțumesc tuturor cetățenilor pentru implicare și dialogul constructiv, iar participanților la evenimentul din acest weekend le urez mult succes!”, a mai scris primarul Brașovului.

Ca idee, startul competițiilor auto pe Drumul Poienii se dă din zona Livada Poștei din Brașov de aproximativ 50 de ani. 

Anunțul lui Allen Coliban a strâns în doar o oră peste 240 de comentarii pe Facebook, decizia mutării startului tradițional din zona Șirul Livezii - Calea Poienii fiind contestată de piloți și fani ai motorsportului. 

„Eu locuiesc in zona , absolut nici un vecin de al meu nu are o problemă cu asta.Anulati un raliu de tradiție pentru 2 3 oameni care nu pot suporta 2 zile pe an un eveniment pentru destui pasionați din Brașov printre care și eu."Multumim" domnule primar,foarte bună decizia...”, a scris utilizatorul Andrei Rareş.

Citește și: 12 state UE cer fonduri europene pentru ridicarea de garduri împotriva migranţilor

„Mai bine inchidem de tot Drumul Poienii si lasam accesul numai cu trotineta”, a comentat Alin Zincescu.

„Ne tot uităm "afară", unde primarii se mândresc cu evenimentele sportive și muncesc cot la cot cu organizatorii pentru promovarea orașului și dezvoltarea turismului. La noi, nu știm cum să îngropăm sportul mai repede”, a scris pilotul Cristiana Oprea.

„Oare de ce nu se interzice și Marele Premiu al Principatului Monaco? Oare acolo cetățenii nu sunt deranjați de zgomot și de închiderea drumurilor?”, a scris și Ciprian Dalaban.

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te