Competiția a început cu un meci demonstrativ la care au participat cu mare bucurie actuali și foști jucători ai clubului, coduși de pe margine de antrenorii Costel Merca și Cornel Radu. A fost un joc cu multe faze frumoase în care importantă a fost și bucuria revederii mai multor generații.
A urmat apoi competiția copiilor, o parte dintre ei fiind antrenați chiar de către jucătorii echipei de seniori a Sportului Studențesc.
Au participat: Școala Gimnazială "Sfântul Nicolae", Școala Gimnazială Nr. 162, Școala Gimnazială Nr. 182, Școala Gimnazială Nr. 184, Liceul Greco-Catolic"Timotei Cipariu".
Jocurile s-au disputat dupa sistemul fiecare cu fiecare, pe durata a două reprize de 7 minute, echipele având în componență 7 jucători și 5 rezerve.
Rugby-ul tag este fără contact, așadar fără placaje. Fiecare jucător are atașate cu arici două benzi de material colorat pe o centură. Benzile se află la nivelul șoldurilor și sunt denumite tag-uri. În momentul în care purtătorului de balon i-a fost smuls un tag de către adversar, trebuie să paseze imediat sau pierde posesia.
La finalul competitiei, câștigători au fost toți cei care au paticipat, copiii primind premii, cupe, medalii, diplome, tricouri și baloane de rugby, în prezența Primarului Sectorului 1, Tudorache, a președintelui Comitetului Olimpic Român, Mihai Covaliu și a președintelui FRR, Alin Petrache.
A fost totodată și o bună ocazie a antrenorilor de a selecta viitori jucători de rugby.
Evenimentul a fost organizat pe Stadionul Arcul de Triumf, de clubul Sportul Studențesc în parteneriat cu Primăria Sectorului 1 prin Centrul Cultural si Inspectoratul Școlar al Municipiului București.