O româncă care a lucrat în supermarket-uri a câștigat locul 1 la Europeanul de Maraton: Multă muncă

DE Alin Crișan | Actualizat: 25.01.2023 - 20:20

Nicoleta Ciortan a obținut locul 1 la Campionatul European de Maraton desfășurat în Portugalia. Sportiva a declarat că a lucrat în supermarket-uri și doar munca multă și antrenamentul au reușit să o consacreze ca sportivă de performanță.

SHARE

Nicoleta Ciortan a câştigat locul I la categoria de vârstă +45 de ani la Campionatul european de maraton, desfăşurat la finele săptămânii trecute, la Madeira, în Portugalia, aceasta fiind singura medalie de aur obţinută de România la individual în competiţie.

Locul 1 la Campionatul European de Maraton 

Cu timpul de 3.02.11, Nicoleta a depăşit-o pe câştigătoarea celui de-al doilea loc, Karima Makrof, din Suedia, cu aproape 16 minute, iar pe ocupanta celui de-al treilea loc al podiumului, românca Maria Herman, cu aproape 18 minute.

Citește și: Români de Aur: Amalia Țugui, la 15 ani e campioană mondială la kickboxing. A luat medalie și la box

"Traseul a fost destul de greu, cu multe urcări, iar cel mai dificil a fost în ultima parte de 10 kilometri, deoarece au intervenit căldura, oboseala şi pante line, dar foarte lungi", a declarat Nicoleta Ciortan.

Ea a spus că nu se aştepta să câştige locul I, având în vedere participarea numeroasă la competiţie.

"Nu mă aşteptam chiar la primul loc al categoriei mele, dar bucuria a fost şi mai mare obţinând medalia de argint la general, după Spania, o participantă la categoria +40 de ani. Participarea a fost numeroasă, iar rezultatele foarte bune", a apreciat maratonista.

Citește și: FOTO Descoperire impresionantă într-o biserică din România: Picturi murale vechi de 700 de ani

Ea a mai spus că alături de Maria Herman, din Mediaş, şi Ghizela Vonica, din Sibiu, echipa României a obţinut de asemenea locul I, la feminin.

La acelaşi concurs, tulceanul Cornel Vasiliu, poliţist de frontieră al Gărzii de Coastă, a obţinut locul al VI-lea la aceeaşi categorie de vârstă, iar împreună cu echipa României - locul I.

Potrivit sursei citate, la Campionatul european de maraton din Portugalia au participat 214 sportivi din 20 de ţări, iar România a fost reprezentată de 23 de atleţi care au câştigat cinci medalii de aur, una singură la individual, două de argint şi trei de bronz.

Sportul i-a schimbat viața. Din supermarket-uri în topurile sportului

Sportul i-a schimbat în totalitate viața. Pe lângă faptul că a reușit să își dovedească că talentul nu i-a lipsit niciodată, alergarea a ajutat-o să își găsească jobul la care acum 15 ani nici nu îndrăznea să viseze. După o perioadă în care și-a tot schimbat locul de muncă, Nicoleta simte că și-a găsit liniștea și în acest capitol al vieții sale.

Citește și: Un bărbat și-a servit invitații la petrecere cu prăjituri cu canabis: 15 persoane au ajuns la spital

A devenit antrenoare de atletism la clubul CSM Danubiu Tulcea, unde își dorește să poată ajuta cât mai mulți copii talentați să își urmeze visul și să reușească să obțină acele rezultate de care au nevoie pentru a nu renunța niciodată la ceea ce le aduce zâmbetul pe buze.

“O lungă perioadă de timp am lucrat în comerț, la supermarketuri precum Penny sau Kaufland. Uneori îmi era destul de greu să mă antrenez, dar de fiecare dată când programul îmi permitea o făceam cu mare drag. Alergarea este o pasiune pentru mine, iar fiecare rezultat obținut este rodul muncii, dar mai ales al dorinței de a-mi demonstra că nimic nu este imposibil când muncești și crezi în visul tău. Am devenit antrenoare la CSM Danubiu Tulcea, iar acum principala mea prioritate este să mă pot dedica în totalitate celor mici. În paralel, atunci când timpul îmi va permite îmi doresc să mă pot antrena și eu. Simt că mai pot obține multe rezultate frumoase, dar înainte de toate îmi doresc să fiu sănătoasă și să mă pot bucura în fiecare zi de tot ceea ce viața îmi oferă”, potrivit 321sport.ro.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te