O firmă românească s-a extins în Ungaria, Bulgaria şi Grecia. Vinde şi cumpără cu mare succes

DE Florin Budescu | Actualizat: 28.08.2024 - 11:35
O firmă românească s-a extins în Ungaria, Bulgaria şi Grecia. Vinde şi cumpără cu mare succes - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
O firmă românească s-a extins în Ungaria, Bulgaria şi Grecia. Vinde şi cumpără cu mare succes - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

O firmă românească s-a extins în Ungaria, Bulgaria şi Grecia. Vinde şi cumpără cu mare succes. Românii au pătruns pe piața maghiară în urmă cu doi ani şi acum au ieșit din stadiul de startup, a declarat Bence Blaumann, managing director.

SHARE

O firmă românească s-a extins în Ungaria, Bulgaria şi Grecia. Vinde şi cumpără cu mare succes. Românii au pătruns pe piața maghiară în urmă cu doi ani şi acum au ieșit din stadiul de startup, a declarat Bence Blaumann, managing director al Rejoy.hu.

Pe lângă smartphone-urile și tabletele recondiționate, website-ul acesta de vânzări introduce și două noi categorii: vânzarea și recondiționarea de ceasuri și notebook-uri inteligente.

O firmă românească s-a extins în Ungaria, Bulgaria şi Grecia. Vinde şi cumpără cu mare succes

Compania promite cu 7 t mai puține emisii de dioxid de carbon (CO2) cu produsele sale, ceea ce înseamnă cu 63% mai puține emisii de CO2 decât impactul asupra mediului al producției unui dispozitiv nou.

Peste 400.000 de oameni au cumpărat sau au vândut deja dispozitive pe interfața online. De obicei, clienţii la astfel de gadgeturi își înlocuiesc device-urile la fiecare 2 - 2,5 ani.

Compania-mamă, Flip Technologies, a fost fondată de trei antreprenori în vârstă de douăzeci de ani, din România, la sfârșitul anului 2019.

Citeşte şi: Cine sunt cei 6 români care apar în „Top-ul Miliardarilor” 2024, realizat de Forbes, și câți bani au

Au pătruns în Ungaria în urmă cu doi ani şi la început au funcționat ca o companie de tip startup. În prezent, activează în România, Ungaria, Bulgaria și Grecia. Din cei peste 250 de angajați, 153 sunt tehnicieni de service.

După 5,2 miliarde de forinți în anul 2021, vânzările totale ale grupului de companii au crescut la 15,3 miliarde de forinți, în anul 2022, și 22,5 miliarde de forinți, în 2023.

Sunt patru perioade de top în viața companiei, Black Friday, Crăciunul, perioada de începere a școlii în septembrie și începutul verii, când, înainte de vacanță, clienții își dau seama că spațiul de stocare al telefonului lor este mic și nu vor putea face destule fotografii de plajă, conform Economx.

Citeşte şi: O mare companie din România își vinde sediul din București

Aşa că trec la un dispozitiv cu un spațiu de stocare mai mare. Baumann a dat de exemplu cele patru zile de Vinerea Neagră, de anul trecut, când s-au realizat vânzările tipice pentru o lună, în cele patru piețe.

Dispozitivele sunt practic garantate doi ani, iar satisfacția clienților este mare. În cazul produselor noi, proporția dispozitivelor care necesită reparații, în perioada de garanție, este între 0,8-1,6%.

Proporția cazurilor de garanție acordată de Rejoy este de asemenea foarte apropiată de aceasta. În toate cazurile, dispozitivele sunt reparate în România. Utilizatorii de obicei primesc dispozitivele înapoi în decurs de o săptămână. Numărul cazurilor care necesită administrarea garanției a scăzut cu 40%, în ultimul an.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te