Motorsport, Raliul Argeșului: Curatul, spectaculosul, blonda și fantoma #324

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 05.05.2019 - 00:57

Simone Tempestini a mers curat și a câștigat detașat Raliul Argeșului. Vali Porcișteanu s-a clasat pe doi, făcând spectacol pe mai multe viraje. Cristina Oprea este prima femeie care a urcat pe podium în Cupa Dacia. Iar echipajul-fantomă #324 s-a impus Grupa H, Clasa 11.

SHARE

Campionul național en-titre, Simone Tempestini, a înregistrat o victorie clară în prima etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2019, Raliul Argeșului. A pilotat calm, calculându-și fiecare trasă, și s-a impus în toate cele opt probe speciale din cele două zile de concurs. Cu Sergiu Itu în dreapta, Simone, pe un Hyundai i20 R5, același model pe care îl pilotează și în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC2), a terminat cu un avantaj de 00:01.225 în fața următorului echipaj format din Vali Porcișteanu și Dan Dobre, pe un Citroen C3 R5, care a făcut spectacol pe mai multe viraje și, chiar, și câteva ”gogoși” cu fum din roți, spre deliciul celor peste 10.000 de spectatori de pe traseu.

Vali Porcișteanu/Dan Dobre. Foto: RallyArt.ro

Podiumul general a fost completat de echipajul Dan Gîrtofan/Tudor Mârza, pe Skoda Fabia R5, cu un ecart de 00:01.454.

”Împreuna cu Sergiu-Sebastian Itu am câștigat prima etapa a Campionatului Național de Raliuri... Chiar dacă nu e la Brașov! După coborârea pe Transfăgărășan, Sergiu nu mai are emoții sa stea pe cel mai înalt baraj din România ca sa ia o gura de aer”, a scris Simone pe Facebook.

Prima etapă din Cupa Dacia a fost câștigată de Cristian Șugar/Vlad Colceriu. Iar, în premieră absolută pentru motorsportul românesc și cele 13 ediții ale cupei monomarcă, un echipaj femimin, format din Cristina Oprea și Diana Hațegan, a urcat pe podium, pe cea de-a doua treaptă.

În cealaltă cupă monomarcă, Cupa Suzuki, victoria a aparținut echipajului Bogdan Vrabie/Levente Csegzy. Și pe doi s-a clasat echipajul Danut Budai/Lucian Budai.

Echipajul-fantomă ”Raise to Race” #324, pe Mitsubishi Lancer Evo, s-a impus la Clasa 11. Principalii urmăritori, Dan Iamandi/Razvan Subțirelu, pe Subaru Impreza WRX, au terminat la o distanță de peste trei minute. Iar restul adversarilor din clasă au abandonat.

”Raise to Race” #324. Foto: XSperience Media

La clasa două roți motrice față, victoria i-a aparținut echipajului Adrian Teslovan/Vajk Imre Cseh (Citroen DS3 R3T Max), la Debutanți s-au impus David Târță și Georgiana Gologan (Suzuki Swift Sport), în timp ce în clasamentul Juniorilor au câștigat Norbert Maior și Francisca Maior (Peugeot 106).

Printre abandonurile de marcă s-au numărat cel al lui Titi Aur, care, în prima zi de concurs, pe PS1, a ieșit în decor, și cel al lui Bogdan Marișca, care, tot în prima zi, pe PS2, a avut două pene de cauciuc după o ușoară ieșire în decor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te