Marele Sébastien Chabal, ambasador al Cupei Mondiale de Rugby din 2023, acuzat de trafic cu bilete

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 11.01.2023 - 11:42
Sébastien Chabal, The Caveman, este acuzat de trafic de bilete pentru Cupa Mondială de Rugby Foto: profimediaimages.ro

Fostul internațional francez, Sébastien Chabal, a fost acuzat că a luat peste 100 de bilete la Cupa Mondială de Rugby care va avea loc în Franța ăn toamnă, profitând de faptul că este ambasador al competiției. El ar fi avut dreptul la numai 8 bilete.

SHARE

Doi foști internaționali francezi sunt suspectați de trafic cu bilete pentru Cupă Mondială de Rugby care va avea loc în Franța în toamnă.  

Conform unor informații publicate în Le Parisien, confirmate de o sursă apropiată anchetei, fostul jucător de linia a treia, Sébastien Chabal (45 de ani, 62 de selecții între 2000 și 2011), ambasador al competiției, a cumpărat peste 100 de bilete. Acesta, în condițiile în care fiecare angajat al comitetului de organizare avea dreptul la cel mult 8 bilete. 

 „Apar întrebări cu privire la ipoteza traficului de bilete, dar nu s-a stabilit nimic în acest stadiu”, a declarat pentru AFP sursa apropiată anchetei.

Citește și: Cum a murit interlopul Nicos, mâna dreaptă a lui Sandu Geamănu: Îndopat cu steroizi la închisoare

Sébastien Chabal era supranumit "The Caveman" în perioada în care juca datorită fizicului impresionant, dar și a înfățișării sale.

Cel de-al doilea suspect este fostul rugbist Henri Mioch, manager de proiect pentru organizarea Cupei Mondiale între 2017 și 2020, care și-ar fi cumpărat vreo 600 de bilete, a adăugat aceeași sursă.

Citește și: Tzancă Uraganu, manele, shaorma și actor de succes. "Romina, VTM", a detronat "Avatar" la încasări

Chabal spune că biletele pe car ele are nu pot fi revândute

„Da, am avut acces privilegiat pentru a cumpăra mai multe bilete decât poate face o singură persoană, datorită statutului meu de ambasador al Franței 2023, a reacționat Sébastien Chabal într-un comunicat de presă transmis AFP. Nu am avut tarife gratuite sau preferențiale. Și nu, nu intenționez să fac profit cu aceste bilete.

Fostul jucător de la Lyon  respinge orice acuzație de trafic de bilete: „Este evident că aceste bilete nu pot fi revândute de cei care vor beneficia de ele. La fel de de neconceput este ca acestea să poată fi folosite pentru operațiuni comerciale". 

Șeful comitetului de organizare al Cupei Mondiale, demis 

 Aceste achiziții de bilete au fost descoperite în timpul perchezițiilor efectuate în noiembrie, în special la sediul grupului de interes public (GIP) France 2023, responsabil cu organizarea Cupei Mondiale de rugby. Aceste percheziții au fost efectuate în cadrul anchetei deschise în octombrie de Parchetul Național Financiar vizând acte de favoritism, trafic de influență și corupție, și încredințate spre cercetare jandarmilor   din Paris.

Organizatorul șef Claude Atcher a fost demis în octombrie fiind acuzat că a  creat un mediu de lucru abuziv.

Pe fondul acestui fapt, procuratura națională pentru infracțiuni financiare din Franța a lansat o anchetă care se ocupă de corupție, trafic de influență și favoritism, conform Planet Rugby

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te