Infirmierul de noapte al lui Maradona spune că nu și-a abandonat pacientul. Ce ordine a primit

DE Alex Darvari | Actualizat: 15.06.2021 - 12:11
Infirmierul de noapte al lui Maradona spune că nu și-a abandonat pacientul / bbc

Infirmierul de noapte al fostului fotbalist argentinian Diego Armando Maradona, primul membru al echipei sale medicale care a compărut luni în faţa justiţiei argentiniene, a contestat că şi-ar fi abandonat pacientul la o lungă agonie, afirmând că "avea ordin să nu-l trezească".

SHARE

„Superiorii săi i-au dat ordin să nu deranjeze pacientul. Clientul meu şi-a îndeplinit doar sarcinile fără ca pacientul să se simtă invadat", a asigurat avocatul Franco Chiarelli la ieşirea de la interogatoriul la Parchet.

Citește și: VIDEO Pe 17 km din Autostrada de Centură București, lucrările au ajuns la 15%. Deschidere, în 2023

Conform aceluiaşi avocat, clientul său "a constatat anumite semnale de alarmă", pe care le-a transmis, dar numai "profesioniştii care aveau o viziune globală a situaţiei le puteau interpreta". El a asigurat că nu a fost informat despre problemele cardiace ale lui Maradona.

Ricardo Almiron (37 ani) a petrecut peste şapte ore în biroul procurorului de caz din San Isidro (Buenos Aires), fiind bănuit că a minţit atunci când a afirmat că fostul idol al fotbalului dormea şi respira normal cu câteva ore înainte de moartea sa, în timp ce autopsia a arătat că acesta se afla în agonie.

Citește și: UEFA a încurcat Budapesta cu București

Cele şapte persoane inculpate pentru moartea lui Diego Maradona, anul trecut în noiembrie, acuzate iniţial de omucidere involuntară, sunt urmărite pentru omucidere voluntară şi riscă între 8 şi 25 de ani de închisoare.

Infirmierul de noapte al lui Maradona spune că nu și-a abandonat pacientul. Ce ordine a primit

Parchetul consideră că moartea lui Maradona nu a fost rezultatul unei erori profesionale sau a unei neglijenţe a echipei medicale care s-a ocupat de "El Pibe d'Oro", ci că medicii şi îngrijitorii nu au făcut nimic pentru a împiedica moartea sa, atunci când aceasta s-a produs.

Această agravare a acuzaţiilor este legată de publicarea, la începutul lunii mai, a unui raport al experţilor, care concluziona că Maradona a fost "abandonat în voia sorţii'" de echipa sa de asistenţă medicală, al cărei tratament "inadecvat, deficitar şi imprudent" a condus la o agonie lentă.

Maradona, care suferea de probleme cu rinichii, ficatul şi inima, a murit în urma unui infarct, pe 25 noiembrie 2020, la doar câteva săptămâni după o operaţie pe creier, pentru îndepărtarea unui cheag de sânge.

Şapte persoane au fost acuzate de procurorul din San Isidoro: neurochirurgul Leopoldo Luque, principalul acuzat, psihiatra Agustina Cosachov, un psiholog, doi infirmieri (un bărbat şi o femeie) care l-au îngrijit pe Maradona înaintea morţii sale, precum şi supraveghetorul acestor asistenţi medicali şi un medic coordonator al internării la domiciliu, arată Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te