Grindeanu se spală pe mâini de bazinele cerute de David Popovici: ”Să le facă privații”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 12.08.2024 - 18:55
Grindeanu se spală pe mâini de bazinele cerute de David Popovici: ”Să le facă privații” - Foto: Profimedia Images
Grindeanu se spală pe mâini de bazinele cerute de David Popovici: ”Să le facă privații” - Foto: Profimedia Images

Autoritățile reacționează la mesajul lui David Popovici prin care le-a cerut să investească în sport. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, este de părere că ”privații trebuie să vină cu investiții”

SHARE

David Popovici a transmis, într-un interviu acordat când era la Jocurile Olimpice de la Paris, că ar fi bine ca statul să se implice mai mult și să investească mai mult în sport.

Recent, Sorin Grindeanu, munistrul Transporturilor, a afirmat într-o emisiune TV că ar trebui ca mediul privat să aibă astfel de inițiative. 

Grindeanu se spală pe mâini de bazinele cerute de David Popovici: ”Să le facă privații”

Grindeanu a spus că nu trebuie „să excludem zona privată, care poate să vină să investească în bazele sportive”. Ministrul a plusat și a dat exemplul Statelor Unite ale Americii, acolo unde „statul american nu e proprietar de baze sportive”.  

Întrebat despre mesajul lui David Popovici pentru politicienii care nu investesc în sport, Sorin Grindeanu a răspuns pentru Digi24 că „eu știu că în București sunt totuși bazine. Sunt. E și la Dinamo, e și la Lia Manoliu, din câte știu, e și la Otopeni. (...) E nevoie de investiții, e adevărat, în continuare și în celelalte orașe din țară”. 

Citește și: Ce sacrificiu au făcut părinții pentru ca David Popovici sa ajungă campion? Totul a început la 4 ani

„Hai să nu excludem și zona privată care poate să vină să investească în ce înseamnă baze sportive, că parcă nu ne dorim să ne întoarcem în vremuri dinainte de 1989. Sau cel puțin eu unul nu-mi doresc. Îmi doresc să existe inițiativă privată pe acest palier”, a spus Sorin Grindeanu la Digi24.

Grindeanu a comparat situația bazinelor de înot din țară cu cea din... Statele Unite: „Unde se spune că doar statul? Dacă mergem în America, e statul american proprietar pe bazele sportive? Eu nu cred”. 

Într-un interviu pentru TVR, David Popovici a afirmat: „eu mă antrenez pe Lia Manoliu, în același bazin în care am și învățat să înot la patru ani, de-asta sunt așa bronzat cu urmele de ochelari, pentru că înot acolo în aer liber”.

Citește și: Noua stea a înotului, David Popovici, a ajuns la bazin la 4 ani trimis de medic. Avea scolioză

În cadrul aceluiași interviu, Popovici a venit cu un mesaj dur pentru politicienii care nu investesc în sport și în tineri: 

„Aceste medalii aş vrea să însemne mai multă atenţie pentru sport, nu neapărat pentru înot, ci către sport în general. (...) Sunt destul de multe probleme la noi în ţară, iar faptul că se investeşte atât de puţin în sport este una dintre ele (...) oamenii de la conducere ştiu treaba asta, trebuie să punem şi presiune”, a declarat David Popovici pentru TVR.

„În condițiile în care i-am întrecut pe britanici, pe americani, la 200, de exemplu, pe australieni, care au condiții infinit mai bune decât ale noastre.

Au bazine să-și pună și în cap! Au toată infrastructura de care au nevoie.

Citește și: Ce sumă fabuloasă primește Super David Popovici pentru aurul Olimpic la Paris 2024

Au absolut orice… centre de pregătire peste centre de pregătire, deci în condițiile astea eu mă antrenez pe Lia Manoliu, în același bazin în care am și învățat să înot la patru ani, de-asta sunt așa bronzat cu urmele de ochelari, pentru că înot acolo în aer liber”, a declarat David Popovici după ce a câștigat bronzul olimpic la 100 m liber.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te