Gigi Becali susține că generalul Stegăroiu i-a făcut promisiuni. Reacția Jandarmeriei Capitalei

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 19.07.2023 - 10:47
Gigi Becali patronul echipei FCSB Foto: Profimedia Images

Patronul FCSB a spus, marți, că a discutat cu șeful Jandarmeriei Capitalei și a primit asigurări că va avea grijă să nu se producă niciun incident pe Stadionul Ghencea, la derby-ul dintre echipa sa și Dinamo.

SHARE

Gigi Becali, patronul FCSB, a spus că nu își face griji pentru eventualele incidente, deoarece a primit asigurări în urma unei discuții cu Ionel Cătălin Stegăroiu, directorul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.

Jandarmeria a transmis însă, după aceste declarații, că în niciun moment ”directorul general al Jandarmeriei Capitalei nu a oferit garanții cu privire la aspectele invocate de domnul Becali”.

Gigi Becali susține că generalul Stegăroiu i-a făcut promisiuni. Reacția Jandarmeriei Capitalei

De fapt, Gigi Becali a declarat că Jandarmeria are totul sub control, iar în cazul unor incidente, va fi tras la răspundere directorul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București. „Acum a venit șeful Jandarmeriei și mi-a spus că răspunde el de distrugeri, integritate, bătăi. ”Lasă-i pe mâna mea și să vezi dacă există vreun incident”.

Că n-au timp să facă nimic, arestați, dosare, pușcărie direct!”, a declarat Gigi Becali, conform Fanatik.

Citește și: Bombă în fotbalul românesc: Clauza explozivă care poate bloca accesul FCSB în Ghencea. „Cine achită”

Iritat de amenințările celor de la CSA Steaua, Gigi Becali a hotărât inițial să meargă pe Ghencea la derby-ul FCSB – Dinamo. Totuși, latifundiarul din Pipera s-a răzgândit după discuția avută cu șeful Jandarmeriei. „Am avut două sentimente.

În mod normal n-aș fi mers, dar m-au enervat cu ceva pe Facebook, că nu știu ce, că e noapte… adică vezi, dom’ne, lui Becali a început să-i fie frică. Păi îi e frică leului vreodată de pădure?

Așa că am vrut să mă duc, dar mi-a zis șeful Jandarmeriei: Domnule Becali, dumneata ești om liber, mergi unde vrei în țara asta și noi trebuie să te protejăm. Te rog, nu îi mai incita. Să se aplice legea. Dacă nu ți-o plăcea ce lege aplicăm, ai să vezi.

Citește și: Becali ridică "pumnul victoriei" în conflictul cu CSA Steaua. Derby-ul cu Dinamo se joacă în Ghencea

Atunci am hotărât, pentru a nu-i incita, să nu mai merg deloc. Am zis: Ce câștig eu?, Fac ambiție cu ei? Când eram tânăr, mă duceam în mijlocul lor. L-am luat pe ăla, pe Jean Pavel (n.r. – liderul ultrașilor Stelei), dintre 5.000 de inși. Am trimis 30, l-au luat și l-au adus la mine în lojă”, a declarat Gigi Becali.

Ce spune Jandarmeria Capitalei

Jandarmeria Capitalei a spus că directorul nu a oferit garanții cu privire la aspectele invocate de Becali. 

”În legătură cu afirmațiile lansate în spațiul public de către patronul clubului de fotbal FCSB, referitoare la discuția cu directorul general al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, facem următoarele precizări:

Confirmăm faptul că a existat o discuție între persoanele în cauză. 

Dezmințim categoric afirmațiile conform cărora "șeful Jandarmeriei București a făcut anumite promisiuni patronului FCSB". În niciun moment, directorul general al Jandarmeriei Capitalei nu a oferit garanții cu privire la aspectele invocate de domnul Becali.

Citește și: Stadion de 100.000.000 € din bani publici pentru o echipă care mai are 5 jucători. Vor să promoveze

Ceea ce a apărut în presă ca fiind o transcriere a convorbirii telefonice nu este o formă autentică a scurtei discuții purtate de persoanele în cauză.

În cadrul discuției, conducătorul unității noastre l-a informat pe patronul clubului gazdă, responsabil cu organizarea partidei de fotbal, de faptul că Jandarmeria Capitalei va avea un dispozitiv adecvat de securitate, menit să prevină și să combată eventuale incidente sau comportamente ilegale.

De asemenea, șeful Jandarmeriei Capitalei a solicitat persoanei în cauză îndeplinirea întocmai a obligațiilor prevăzute de Legea nr. 4 din 2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, respectiv să evite retorica ce instigă la violență sau agresiune.

Jandarmeria va acționa în conformitate cu atribuțiile sale legale și va asigura un climat de ordine și siguranță pe timpul desfășurării meciului, fără a fi influențată de presiunile lansate în spațiul public”, se arată în comunicatul Jandarmeriei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te