Bombă în fotbalul românesc: Clauza explozivă care poate bloca accesul FCSB în Ghencea. „Cine achită”

DE Alin Crișan | Actualizat: 13.07.2023 - 19:03
Clauza explozivă care poate bloca accesul FCSB în Ghencea. „Cine achită”, imagine cu caracter ilustrativ - Foto: Colaj GSP

Deși Angel Tîlvar a semnat și a aprobat solicitarea FCSB de a avea la dispoziție stadionul Steaua pentru derby-ul cu Dinamo, contractul dintre CSA Steaua și clubul lui Gigi Becali încă nu a fost semnat.

SHARE

Astăzi s-a discutat și negociat ore bune pe marginea a ceea ce trebuie să conțină înțelegerea dintre cele două părți. Draftul final a ajuns pe masa comandantului CSA, Ștefan Bichir, cel care urma să parafeze documentele.

1.000.000 de euro clauză pentru gazonul din Ghencea

Armata a mai solicitat încă o condiție și a retrimis întregul dosar către FCSB, pentru ca șefii roș-albaștrilor să accepte și ceea ce s-a adăugat. 

Oficialii CSA Steaua solicită în mod expres o clauză-asigurare, care să-i protejeze în cazul în care gazonul va fi distrus în urma acestui joc. Iar cuantumul clauzei a fost stabilit de CSA la o sumă uluitoare: 1.000.000 de euro.

Citește și: Vestea care poate schimba radical războiul din Ucraina. General: „Tocmai am primit-o. Avem avantaj”

Atât s-ar obliga FCSB să depună garanție, dacă ar accepta clauza, în cazul în care suprafața de joc din Ghencea ar fi deteriorată într-un asemenea hal încât ar fi nevoie de înlocuirea ei.

Conform reglementărilor interne ale CSA Steaua, orice club organizator al unui meci pe stadionul din Ghencea trebuie să achite 4 asigurări, dintre care una pentru stadion și una pentru gazon, având în vedere că e un joc cu grad extrem de ridicat de risc

Cum argumentează cei de la CSA Steaua

Cei de la CSA au și motivat de ce solicită introducerea acestui punct în contract. 

„Vrem să ne asigurăm din toate punctele de vedere și să ne apărăm toată investiția pe care o avem în această arenă. E considerat inclusiv de jandarmerie un meci cu grad extrem de ridicat de risc, deci sunt posibile incidente. E posibil să fie introduse și materiale pirotehnice, e posibil chiar să se și arunce pe teren cu așa ceva și acesta să fie ars și atunci cine plătește?", au dezvăluit sursele GSP din interiorul CSA Steaua, ca argumentație pentru solicitarea acelei sume ca asigurare.

Citește și: Pretindea că este medic şi vindecă diverse afecţiuni, pe bani sau bijuterii. Poliția l-a „tratat”

Cel mai probabil, dacă FCSB va accepta și această clauză, va fi nevoită să-și ia măsuri de securitate fără precedent privind accesul spectatorilor în stadion la meciul cu Dinamo. 

Vicecampioana s-a interesat inclusiv de modul în care poate face o poliță de asigurare pentru gazon, însă nicio firmă de asigurări nu are în portofoliu așa ceva, astfel că roș-albaștrii vor fi nevoiți să-și asume că suprafața de joc nu va fi afectată atunci când va preda înapoi stadionul celor de la MApN, potrivit gsp.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te