Gică Hagi, dezamăgit de fotbalul din România: „Am ajuns de râsul lumii”. De ce e nemulțumit „Regele”

DE Alin Crișan | Actualizat: 26.07.2023 - 20:17
Gică Hagi - Foto: Captură Farul TV

Antrenorul formaţiei Farul Constanţa, Gheorghe Hagi, consideră că dacă România a ajuns să nu aibă 15 – 20 de jucători foarte buni cu care să construiască o echipă naţională care să se lupte în Europa atunci am ajuns de râsul lumii.

SHARE

Hagi a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că România mai poate face performanţă la nivelul echipelor naţionale.

Gică Hagi, dezamăgit de fotbalul din România: „Am ajuns de râsul lumii”. De ce e nemulțumit „Regele”

“Singura salvare a noastră ştiţi care e? Singura salvare a noastră, pe unde mai sunt bani, sunt echipele naţionale. Dar şi acolo avem probleme, mari. România nu cred că e atât de săracă, că nu are bani, nu are copii, nu s-au născut copii valoroşi. Asta nu cred. Acolo e singura salvare a noastră unde mai putem să facem performanţe la nivel foarte mare, adică să te baţi cu cei mai buni. Dacă şi acolo ajungi să ai un concept logic, un concept tehnic unitar, la fel, pe care să poţi să-l implementezi. Nu fiecare să joace ce vrea el, fiecare să aducă tactica pe care o vrea, fiecare să facă cum vrea. Nu. Trebuie schimbate anumite lucruri foarte clare. Trebuie să găsim problemele, ca la doctor. În România trebuie schimbate lucruri”, a declarat Hagi.

El a explicat că doreşte să tragă un semnal de alarmă, că lucrurile trebuie schimbate în bine.

“E un semnal de alarmă. Îl dau eu.Trebuie schimbate lucrurile în bine. Nu putem să trăim aşa cu bugetele, unii finanţaţi de o parte, alţii non-finanţaţi. Nu ştim pe unde să mergem. Iar după aceea dăm în jucător sau dăm în antrenor. Ce să facem noi? Cât să inventăm şi ce să inventăm? Jucătorii, dacă trăiesc într-un mediu în care nu se face performanţă la nivel foarte mare, cum să o facem? Cu ce? Dar nu la echipele naţionale. Dacă România a ajuns să nu aibă 15 -20 de jucători foarte buni, să construieşti o echipă care să se lupte în Europa atunci chiar că am ajuns de râsul lumii. Dacă ieşim la joc luăm multe, aşa citesc eu prin ziare. Ne apărăm. Nu mai atacăm, că nu avem voie. Echipele naţionale nu ies din 30 de metri. Ce să mai vadă cei de afară la noi? La ce să se mai uite? Ne-a dispărut curajul. Avem teamă, care ne duce la o lipsă de personalitate”, a afirmat Gheorghe Hagi.

El a criticat primăriile şi consiliile judeţene care nu putut face un stadion nou în 30 de ani.

Citește și: Prăpăd în România după furtuni: Doi frați au murit loviți de trăsnet, o femeie strivită de copac

“Să nu-mi spuneţi mie că în 30 de ani o primărie sau un consiliu judeţean nu poate să facă un stadion când e obligaţia lui să facă lucrul ăsta. E obligat, pentru că sunt singurele care se pot împrumuta 30 de ani, aşa am auzit. Ele se pot împrumuta la bancă pe 30 de ani, iar până în 17 sau 19 milioane de euro poţi să faci fără să ceri acordul de la Bucureşti. Poţi să îl faci intern. Aşa a făcut Petrolul stadion. O ştiu de la Vivi Răchită. Nu e frumos? 17 milioane a costat. De ce oraşele mari în 30 de ani nu au putut să renoveze două stadioane?”, a adăugat fostul internaţional.

Hagi a completat că în străinăte se investeşte mult în sport, doar la noi nu se întâmplă acest lucru.

“Domnilor, trebuie singuri să ne ridicăm, nu să vină ei să ne ajute. Ei nu o să vină să ne ajute niciodată. Trebuie să ridicăm noi. Înseamnă că nu vrem. Înseamnă că ceva în spate, cineva în spate nu vrea. Pentru că nu pot să-mi explic lucrul ăsta. România e o ţară foarte provocatoare şi foarte interesantă pentru cei de afară, că altfel, dacă nu era interesantă, nu cred că eram în comunitatea europeană. Dacă suntem în comunitatea europeană de ce nu vin oamenii mari? Pentru că în sport se investeşte mult. De ce la noi nu vine nimic? Totul se opreşte”, a mai declarat Hagi.

El a afirmat că echipele naţionale de fotbal nu ies din 30 de metri şi că ne-a dispărut curajul şi fotbaliştii au o teamă care duce la o lipsă de personalitate, potrivit news.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te