FOTO + VIDEO Motorsport, Super Rally Mangalia: Tunete de evacuare, la malul mării

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 12.05.2019 - 13:06

Prima etapă a Campionatului Național de Super Rally 2019, desfășurată sâmbătă, 11 mai, la Mangalia, a fost câștigată de Dani Oțil, la volanul unui monopost Radical SR4. Podiumul general a fost completat de Titi Aur și Costel Cășuneanu, ambii pe Skoda Fabia R5.

SHARE

Weekend-ul acesta, motoarele de curse au răsunat pentru prima dată pe străzile din Mangalia, adunând peste patru mii de spectatori. 40 de piloți, cu mașini împărțite în opt clase, au luat startul în prima etapă a Campionatului Național de Super Rally 2019. Traseul urban a avut o lungime de 1,25 kilometri, iar concurenții au trebuit să-l parcurgă de trei ori (cursa a avut o lungime totală de 3,75 kilometri) pentru a ajunge la Finish.

Dani Oțil s-a impus atât în calificări, cât și în cursă și la clasa sa - Clasa 3B: Mașini de peste 300 de cai putere, tracțiune integrală sau monoposturi, înregistrând cel mai bun timp: 02:32.025. În Clasa 3B, el a fost urmat de Lucian Răduț (Mitsubishi Evo) și de Costi Stratnic (Dacia Logan STCC), iar pe podiumul general, de Titi Aur și Costel Cășuneanu (Clasa 1: Mașini cu tracțiune integrală de Grupa N).

 

Clasa 2A - Mașini cu două roți motrice, cu motoare până în 1.6 litri și 160 de cai putere - a fost câștigată de Robert Barabas pe Fiat 126 Proto. La Clasa 2B - Mașini cu două roți motrice, cu motoare până în 300 de cai putere - pe primul loc s-a clasat Arif Enis (Honda Civic R3).

La Clasa 3A - Mașini de peste 300 de cai putere cu o singură punte motoare, prima treaptă a podiumului de la Mangalia a fost ocupată de Mihai Leu. Campionul la box și de raliuri nu a putut însă participa în finala Super Rally de la Mangalia, după ce și-a avariat o roată a Ferrari-ului în turul de calificare.

Clasa E - Mașini electrice a fost câștigată de Mihai Beldie, la volanul unui Volkswagen Golf ”curentat”. Clasamentul general complet îl puteți vedea aici.

Campionatul Național de Super Rally 2019 va continua la Târgu Mureș (14-15 iunie), Craiova (13-14 septembrie) și București (25-26 octombrie).

Prin parteneriatul agreat pentru al patrulea an consecutiv cu campionul la box și de raliu, Opel România susține toate cele patru etape, precum și etapa Campionatului Național de Viteză în Coastă (CNVC) 2019 de la Brașov, Trofeul Opel.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -