FOTO Cristina Bucșa, din Moldova în top 100 WTA. Familia s-a mutat în Spania pentru un trai mai bun

DE Alin Crișan | Actualizat: 11.01.2023 - 19:54
Cristina Bucșa - Foto: Profimedia
Cristina Bucșa și tatăl ei

Cristina Bucșa este noua speranță a tenisului spaniol și uimește pe toată lumea. A fost antrenată de tatăl ei și nu are niciun sponsor, dar a reușit să intre în top 100 WTA.

SHARE

Sportivă născută pe data de 1 ianuarie 1988, la Chișinău, Cristina Bucșa este o voce rar auzită în tenisul spaniol, deși 2022 a fost cel mai bun sezon al carierei sale, reușind intrarea în top 100 WTA, clasându-se pe locul 86. 

Din Republica Moldova în top 100 WTA

Jucătoarea cu cetățenie spaniolă a reușit cel mai bun rezultat al carierei în această toamnă, când a trecut de calificările Openului American și a bifat o prezență în turul 2 al ultimului Grand Slam al anului. 

Citește și: Delir pe pagina Electrecord: Muzica electronică ar aparține culturii morții și produce impotență

„M-am născut în Moldova în 1998, dar când aveam trei ani am venit cu părinții mei să locuiesc în Spania. Mai întâi am mers la Fraguas și apoi la Torrelavega, sunt la 15 km distanță. Primul care a venit a fost tatăl meu, care era în vacanță și iubea locul, așa că ne-a adus pe mama și pe mine după aceea. La cinci ani am început să joc tenis, m-am antrenat la școală cu o fată pe nume Rocío, deși ulterior cel care m-a antrenat este tatăl meu”, a declarat tenismena într-un interviu pentru puntodebreak.ro.

Resurse puține în zona unde locuiște, dar performanțe mărețe 

Cristina Bucșa locuiește în Cantabria și a explicat că este o excepție din acest punct de vedere, deoarece centrele majore de tenis ale Spaniei se regăsesc în Barcelona, Madrid sau Valencia.

 

„Trăind în Cantabria, nu vezi prea mult tenis prin zonă. Te uiți, mai degrabă, înspre Madrid, Barcelona, Valencia. Când mă duc acolo la turnee și le spun că locuiesc în Cantabria, oamenii îmi spun că nu știu de unde vin, că sunt surprinși că am un nivel de antrenament atât de bun acolo,” dezvăluie Cristina Bucșa, care este antrenată de tatăl său, Ivan Bucșa. 

Citește și: Un român și-a cumpărat permis cu 500 € de la un albanez și a condus ani la rând. Nici soția nu știa

Întrebată dacă s-ar muta vreodată din Cantabria, Cristina Bucșa a răspuns categoric: „Niciodată. Îmi place unde sunt. Am pista de alergare aproape, sala de forță, la fel, pot să fac exerciții pe plajă, pot să alerg pe munte. În tenis trebuie să ai grijă mare de oameni, nu e doar vorba despre timpul petrecut la antrenamente,” a completat Cristina Bucșa. 

Nu are vreun sponsor 

Tenismena, deși cu un potențial masiv, a mai precizat că nu deține niciun contract de sponzorizare până în acest moment. nu am nici măcar un contract de sponsorizare pentru rachetă.

„Tatăl meu a încercat să vorbească cu Babolat, Head sau Wilson, dar niciodată nu ne-au acordat prea multă atenție. Uneori ne spuneau că ne vor trimite rachete, dar nu au ajuns niciodată”. 

Citește și: Șase confruntări electorale de urmărit în 2023. Pot schimba configurația politică din UE

Bucșa a câștigat primul ei titlu major ITF în 2018 la L'Open de Saint-Malo, unde a concurat la dublu cu Maria Fernanda Herazo. Ea s-a calificat într-un tablou principal de simplu de Grand Slam pentru prima dată în carieră la US Open 2021.

La Openul Francez din 2022, Bucșa s-a calificat în al doilea tablou principal major pentru sezon, după Australian Open.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te