Finalele SuperLigii la rugby se vor disputa fără spectatori. FRR vrea să prevină orice risc

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 14.10.2021 - 11:49
Foto: frr.ro

În finala mică, sâmbătă, de la ora 12.00, se vor confrunta Timișoara și Dinamo, iar în finala mare, la ora 17.30, se vor întâlni Steaua și Baia Mare. Meciurile vor avea lor pe Stadionul Național de Rugby Arculde Triumf și vor fi transmise în direct de TVR.

SHARE

Având în vedere evoluția îngrijorătoare a situației sanitare din București din ultimele zile și faptul că  incidenţa îmbolnăvirilor de COVID-19, cumulată în ultimele două săptămâni, a trecut de 15 la 1.000 locuitori, Biroul Federal al FRR a decis ca finalele SuperLigii, programate în acest weekend pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, să se dispute fără spectatori.

Citește și: O femeie a făcut 80.000 de lei dându-se avocată, arhitectă și specialistă în fonduri europene

Această decizie ține cont și de ratele ridicate de infectare din București, dar și din zonele limitrofe și are ca scop diminuarea riscului epidemiologic în rândul spectatorilor, organizatorilor și al sportivilor.

Citește și: Cum a îngrozit Anglia violatorul Cojocaru. Mai are 21 de condamnări pentru 31 de infracțiuni

“A fost o decizie grea de luat, pe care am tot analizat-o și discutat-o în aceste zile. Pentru rugby, pentru sportivi, prezența spectatorilor era un lucru extraordinar, o motivație în plus, însă, din păcate, trăim aceste vremuri dificile. Este foarte important să prevenim, să fim cât mai precauți și să eliminăm orice risc de infectare atât în rândul suporterilor, cât și al sportivilor. Avem nevoie de jucători valizi pentru meciurile test din noiembrie, încercăm să gestionăm cât mai bine această situație și sperăm ca prin eforturile tuturor să putem să ne revedem în noiembrie, toți, pe stadion.“, a declarat Alin Petrache, președintele FRR.

Citește și: O polițistă sub acoperire l-a vrăjit pe traficantul Mizdron care vindea cocaină în cluburi de lux

De asemenea, s-a decis ca toate cluburile participante în finalele SuperLigii să beneficieze de maxim 30 locuri/echipă, accesul putându-se face în stadion numai cu respectarea prevederilor HG 1090, adică cei vaccinati sau trecuți prin boală.

Spectatorilor care și-au achiziționat bilete pentru Finalele SuperLigii de sâmbătă, 16 octombrie, li se va restitui integral contravaloarea acestora.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.