O femeie a făcut 80.000 de lei dându-se avocată, arhitectă și specialistă în fonduri europene

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 13.10.2021 - 23:43
Foto: Pavel Danilyuk / Pexels

O femeie de 41 de ani, din București, a fost reţinută pentru cinci infracţiuni de înşelăciune, cu un prejudiciu estimat la peste 80.000 de lei, după ce Poliţia Capitalei a efectuat percheziţii la sediul a două societăţi comerciale administrate de aceasta.

SHARE

 „Din datele şi probele administrate de poliţiştii Secţiei 14 a rezultat presupunerea rezonabilă că o femeie, în vârstă de 41 de ani, ar fi săvârşit mai multe infracţiuni de înşelăciune, prin inducerea în eroare a persoanelor vătămate, determinându-le să remită diferite sume de bani, prejudiciul total creat fiind de peste 80.000 de lei", arată Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Citește și: Cum a îngrozit Anglia violatorul Cojocaru. Mai are 21 de condamnări pentru 31 de infracțiuni

Potrivit anchetatorilor, la data de 10 iunie 2020, femeia ar fi indus în eroare o persoană privind efectuarea unui model de proiect pentru accesarea de fonduri europene şi achiziţia unor cursuri de formare profesională, prejudiciul fiind de 2.700 de euro.

Citește și: O polițistă sub acoperire l-a vrăjit pe traficantul Mizdron care vindea cocaină în cluburi de lux

Ulterior, pe 7 septembrie 2020, suspecta ar fi indus în eroare o altă persoană cu privire la ridicarea unor diplome, cu un prejudiciu de 1.700 de lei, respectiv pentru elaborarea unui proiect de case - prejudiciul fiind de 2.500 de euro.

Citește și: Interlopul Bera, culcat de bodyguarzi la cârciuma lui Castellano. Chemat în ajutor, Caran s-a uitat

S-a dat avocată și a luat 52.000 de lei


O altă faptă s-ar fi produs în perioada februarie - noiembrie 2020, când femeia, pretinzând că este avocat, s-a angajat pentru efectuarea unor servicii de contabilitate şi reprezentare juridică, prejudiciul fiind de 52.000 de lei.

În perioada 15 - 20 aprilie, suspecta a păcălit o altă persoană susţinând că este arhitect, încasând 5.000 de lei pentru efectuarea unui proiect de imobil.

"La data de 11 octombrie a fost pusă în aplicare o autorizaţie de percheziţie la sediul a două societăţi comerciale cu asociat unic persoana bănuită, în urma cărora au fost identificate şi ridicate documente, computere şi alte bunuri de interes în cauză", arată sursa citată.

Cercetările sunt continuate de Secţia 14 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârşirii a cinci infracţiuni de înşelăciune, cu femeia în stare de reţinere, fiind efectuate verificări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acesteia.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.