Farul şi Sepsi, dezastru pe linie, în cupele europene. De-acum, stăm şi ne vedem de campionat

DE Florin Budescu | Actualizat: 01.09.2023 - 09:47
Farul şi Sepsi, dezastru pe linie - Foto: Profimedia Images

A fost seara horror a fotbalului românesc. Şi campioana Farul Constanţa, şi câştigătoarea Cuperi României, Sepsi OSK, au înregistrat un adevărat dezastru pe linie, în Conference League. De-acum încolo, ne-am liniştit, stăm şi ne vedem de campionat şi Cupă.

SHARE

La Helsinki, Farul Constanţa a cedat cu 2-0, în faţa iluştrilor anonimi de la HJK, pe care până acum câţiva ani îi fluieram din gară, la masa de prânz.

La Glimt, Sepsi OSK, o echipă organizată, a luptat până în ultima secundă, cu norvegienii de la Bodo, dar până la urmă au cedat cu 3-2, în faţa unei echipe mai bine organizate.

Farul şi Sepsi, dezastru pe linie

Diferenţa a fost făcută de aspectul fizic şi moral-volitiv. Campioana a câştigat cu 2-0 un meci complicat, duminică, în Liga 1, cu FCU Craiova, echipă care a refuzat amânarea partidei.

Nu e frumos din partea lui Adrian Mititelu, dar denotă carenţele fizice. "Marinarii" au fost storşi de energie în repriza a doua şi apatici în prima, incapabili să-şi impună superioritatea tehnică.

La Sepsi OSK, lucrurile au stat puţin mai bine, dar în minutele 91-120 de joc, în prelungiri, diferenţa a fost făcută tot de rezervele de energie. În timp ce norvegienii atacau, ca să nu li se înscrie gol, Sepsi nu reuşea ssă atace coerent şi asta spune totul.

Citeşte şi: Rapid – Sepsi, 0-0, în prima etapă a Superligii. Gol anulat controversat: „Horia ne toacă”

Echipele româneşti nu sunt capabile să joace odată la trei zile. Chestiunea aceasta cu fotbaliştii noştri durează de foarte mult timp. Cel puţin de pe vremea când, la Euro 2016, Naţionala era călcată pe cap fizic de Albania, cu 1-0, după un gol înscris de Sadiku (un nume sigestiv).

Asta la opt ani după ce, în ultimul meci de pe vechiul Stadion 23 August, surclasam aceeaşi Albia cu 6-1, cu albanezii rugându-i pe românni, în timpul jocului, să se oprească, să-i cruţe.

Jucătorii români au prea mult ţesut adipos. Adică nu sunt antrenaţi. Ei au nevoie de un mental coach, care să le aranjeze creierii la locul său şi acesta să nu maai facă raliuri prin tribune în timpul jocului.

Citeşte şi: Sepsi OSK a bătut FCU Craiova cu 4-0. Cum arată prima etapă din play-off şi play-out

Echipele româneşti au nevoie de viteză de joc. Cu acest doduă ingrediente (viteză de joc şi condiţie fizică), vom reuşi să ajungem în grupele competiţiilor europene. Dar pentru asta este nevoie să continue să crească nivelul campionatului. Adică tenorii acestuia (FCSB, CFR Cluj, CS Universitatea Craiova, Rapid) să mărească strocul.

Oltenii să termine cu poezia şi să-şi aducă aminte că se trag din Craiova Maxima. FCSB să îşi revină din convulssiile provocate de patron, iar Tavi Popescu să nu mai facă balet pe poante, cu cinci atingeri până la pasă.

CFR Cluj să asimileze noul sistem de joc al lui Mandorlini, iar Rapid să-şi continnue creşterea valorică. Poate că astfel, într-un an sau doi, vom reuşi. Ironia face că acum, echipa noastră cu cele mai bune rezultate, din Liga 1, pe plan european, este finanţată de Budapesta.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te