„F1” pe apă revine pe Litoral după 14 ani. Mamaia, capitala motorsportului nautic pe 16-18 iunie

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 16.06.2023 - 13:30
„F1” pe apă revine pe Litoral după 14 ani. Mamaia, capitala motorsportului nautic pe 16-18 iunie - Foto: Facebook/CSM Constanta Yachting
„F1” pe apă revine pe Litoral după 14 ani. Mamaia, capitala motorsportului nautic pe 16-18 iunie - Foto: Facebook/CSM Constanta Yachting

„F1” pe apă revine pe Litoral după 14 ani. În perioada 16-18 iunie, la Mamaia, pe Lacul Siutghiol, se va desfășura prima ediţie a XCAT Romanian GP, etapă a Campionatului Mondial XCAT, o competiţie de bărci de viteză de referinţă pe plan internaţional.

SHARE

Nouă dintre cele mai rapide ambarcaţiuni cu motor din lume tip catamaran, pilotate de echipaje din diferite ţări, participă la sfârşitul acestei săptămâni la o competiţie organizată pe Lacul Siutghiol din staţiunea Mamaia.

Potrivit Clubului Sportiv Municipal Constanţa, prima ediţie a XCAT Romanian GP, o competiţie de bărci de viteză de referinţă pe plan internaţional, se desfăşoară în perioada 16 -18 iunie pe Lacul Siutghiol din Mamaia.

Citește și: În locul Ministerului Sportului, apare Agenţia Naţională pentru Sport. E în subordinea Guvernului

„F1” pe apă revine pe Litoral după 14 ani. Viteze de peste 150 km/h, pe Lacul Siutghiol

La cursă vor participa nouă dintre cele mai rapide ambarcaţiuni din lume, pilotate de echipaje din Australia, Emiratele Arabe Unite, Italia, Kuweit, Marea Britanie, Norvegia şi Suedia.

Lacul Siutghiol va fi scena unei demonstraţii de putere şi tehnică, cu ambarcaţiuni care vor atinge viteze de peste 150 kilometri/oră.

"Clubul Sportiv Municipal Constanţa, cu sprijinul Consiliului Local şi al Primăriei Municipiului Constanţa, aduce această competiţie internaţională unică şi spectaculoasă în România, ce contribuie semnificativ la promovarea staţiunii Mamaia ca destinaţie turistică de top.

Prin organizarea de evenimente internaţionale precum acesta, Mamaia îşi consolidează reputaţia ca destinaţie atractivă, vibrantă şi cosmopolită", se arată în comunicat.

Citește și: FOTO Andreea Bălan s-a îndrăgostit din nou. Bărbatul e cu 9 ani mai tânăr și are milioane în cont

Conform organizatorilor, evenimentul a stat sub semnul incertitudinii ca şi desfăşurare din cauze ce nu au ţinut de administraţia locală şi CSM Constanţa.

"Contrar ezitărilor Federaţiei Române de Yachting, care ulterior şi-au clarificat toate nelămuririle legate de parterii săi: Federaţia Internaţională de PowerBoating şi UIM Events (în calitate de deţinătoare unică a drepturilor sportive şi comerciale a claselor 3-6 litri cunoscute ca UIM XCAT WORLD CHAMPIONSHIP) şi prin implicarea şi ambiţia autorităţilor locale din Constanţa, evenimentul UIM XCAT World Championship Romanian Grand Prix Constanta 2023 urmează a se desfăşura conform calendarului iniţial stabilit, pe lacul Siutghiol", a mai informat CSM Constanţa.

Mamaia, capitala motorsportului nautic

Prin organizarea a astfel de competiţii, Mamaia devine capitala sporturilor nautice la nivel internaţional, evenimente ce duc la dezvoltarea turismului.

"Prin găzduirea XCAT Romanian GP, dar şi a altor evenimente nautice de top, Mamaia se transformă în capitala sporturilor nautice la nivel internaţional.

Fie că se vor bucura de frumuseţea naturală a staţiunii sau de chemarea vibrantă a vieţii de noapte, atât participanţii la competiţie cât şi vizitatorii vor avea o experienţă de excepţie.

În acest mod, Mamaia nu doar atrage vizitatori şi sportivi din întreaga lume, dar devine un etalon în ceea ce priveşte organizarea şi desfăşurarea de evenimente nautice de înaltă ţinută", se mai spune în comunicat.

Organizatorii invită publicul "să profite de această ocazie unică" în a participa în calitate spectatori la una dintre cele doar cinci runde ale campionatului mondial al bărcilor cu motor, ce se va desfăşura la Constanţa, cu cele mai rapide ambarcaţiuni de tip catamaran din lume capabile să atingă o viteză de 200 kilometri/oră. 

Reamintim că, în perioada 2007-2009, pe Lacul Siutghiol din Mamaia s-au desfășurat etape din campionatul Formula 1 pe apă Class One.

URMĂREȘTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te