Dinamo vrea să atace la TAS decizia FIFA prin care i se interzice dreptul de a face transferuri

DE Alex Darvari | Actualizat: 16.07.2021 - 19:37
Dinamo vrea să atace la TAS decizia FIFA prin care i se interzice dreptul de a face transferuri / Digisport

SHARE

Directorul executiv al FC Dinamo, Iuliu Mureşan, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că intenţionează să atace la TAS decizia FIFA prin care grupării bucureştene i se interzice dreptul de a efectua transferuri din cauza unor datorii mai vechi către foşti jucători.

Citește și: PMB deleagă STB gestiunea transportului public. Economie de peste 332 de milioane de euro, în 10 ani

"Veştile nu sunt tocmai bune în ceea ce priveşte interdicţia la transferuri, am făcut nişte întâmpinări la FIFA, acum facem tot posibilul să rezolvăm situaţia. Şi a doua cale va fi la TAS, unde lucrurile se judecă altfel. Avem o mare speranţă, dacă lucrurile nu se rezolvă în câteva zile la FIFA, ne vom adresa la TAS. Dar fiecare zi care trece este o zi în care noi nu putem face transferuri să întărim echipa. Au plecat unii jucători cu salarii foarte mari, mai sunt şi alţii, încercăm împreună să rezolvăm problemele, să discutăm cu ei. E o luptă care se duce în fiecare zi, în fiecare minut, dar eu sunt obişnuit, am mai trecut prin asta la CFR Cluj. Dacă FIFA nu ne dă un răspuns favorabil ne vom adresa la TAS. Noi pe asta ne bazăm şi există o procedură de urgenţă prin care vom cere suspendarea sancţiunilor până la judecarea pe fond a cauzei. Suntem obligaţi să începem campionatul cu jucătorii pe care îi avem, nu mai putem aduce jucători. Îl avem pe Nica care se antrenează cu noi, dar nu putem să îl aducem. Suntem într-o situaţia dificilă din punct de vedere sportiv, dar suntem aici să ne luptăm şi cu toate armele pe care le avem la dispoziţie", a declarat Mureşan.

Citește și: Mandatul primarului condamnat pentru pornografie infantilă și reales, invalidat de instanţă

El a precizat că jucătorului Diego Fabbrini i s-a reziliat contractul cu Dinamo în mod unilateral, în conformitate cu legea insolvenţei de care beneficiază gruparea bucureşteană: "Lui Fabbrini i-a fost reziliat contractul unilateral prin legea insolvenţei, de către administratorul judiciar şi nu poate să dea clubul în judecată. Aici este avantajul insolvenţei. Legea insolvenţei nu ne permite să plătim contractele anterioare. Nu este sumă fixă la media salariilor, dar cred că va fi în jur de 5.000 de euro", arată Agerpres.

Oficialul echipei Dinamo a afirmat că speră ca în scurt timp să găsească oameni de afaceri interesaţi să investească la echipă.

"Sunt convins că vom salva situaţia la club chiar dacă sunt multe probleme. E un început pentru toată lumea, pentru Dario Bonetti pentru că a venit după atâţia ani. Noi suntem pregătiţi. Vreau să le mulţumesc celor de la DDB pentru susţinere, acum două-trei zile ne-au virat o sumă foarte mare în contul clubului cu care am putut să plătim angajaţii clubului şi parţial jucătorii. Am dat un avans de maxim 50% pe luna iunie. Eu sper ca în scurt timp să vină alături de noi şi alţi oameni de afaceri în afara celor din DDB, am primit câteva telefoane de la oameni care întreabă felul despre felul în care putem colabora. Este o emulaţie în jurul lui Dinamo, susţinerea o simt din partea tuturor. Am mare încredere în jucătorii de la Dinamo şi în Dario Bonetti, pentru că de aia l-am adus şi sunt convins ca împreună să reuşim să corectăm lucrurile şi destul de repede să avem rezultate", a mai spus Iuliu Mureşan.

La 25 iunie 2021, FC Dinamo a solicitat intrarea în insolvenţă, Tribunalul Bucureşti hotărând deschiderea procedurii la 1 iulie.

Aceasta este cea de-a doua procedură a insolvenţei declanşate de SC Dinamo 1948 SA, după ce societatea fusese reintrodusă în circuitul economic în septembrie 2015.

Suporterii grupaţi în programul socios DDB (Doar Dinamo Bucureşti) deţin 20,06% din acţiunile clubului şi de la sfârşitul anului 2020 au achitat mare parte din datoriile FC Dinamo cu banii strânşi din cotizaţii, donaţii sau vânzarea de bilete virtuale.

Compania Benel International SA, reprezentată de spaniolul Pablo Cortacero, a devenit la jumătatea lunii august 2020 acţionar majoritar al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti. Fostul fotbalist Cornel Ţălnar, membru în Consiliul de Administraţie şi director tehnic al FC Dinamo, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că spaniolul Pablo Cortacero a concesionat toate acţiunile pe care le deţine la gruparea alb-roşie către Dorin Şerdean, fostul preşedinte executiv al clubului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.