Cum i-au dat frații Becali și Borcea 220.000€ unei judecătoare și, apoi, au luat 16 ani de pușcărie

DE Alex Darvari | Actualizat: 27.03.2023 - 16:47
Borcea și Giovani - Foto: prosport.ro

Victor Becali a ispășit patru ani de închisoare în „Dosarul Transferurilor”. În primă instanță el fusese achitat de o judecătoare care, ulterior, va fi condamnată, la rândul ei la pușcărie. Victor o mituise împreună cu Giovani și Borcea

SHARE

Victor Becali a fost condamnat în martie 2014 la patru ani și opt luni de închisoare în „Dosarul Transferurilor”. Ințial a fost achitat alături de mai mulți inculpați după ce au mitut o judecătoare. Judecătoarea Geanina Terceanu i-a achitat pe Victor Becali,  George Copos, Ioan Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gică Popescu, Gigi Nețoiu și Cristian Borcea, în 2012.

Giovani și Ioan Becali și Cristi Borcea i-au dat fostei judecătoare Geanina Terceanu 220.000 de euro. Ulterior, Curtea de Apel a desființat decizia și toți au fost condamnați. Borcea a primti 6 ani și 4 luni, Victor - 4 ani și 8 luni și Giovani - 6 ani și 8 luni. În total, cei trei au luat 16 ani de pușcărie.

Citește și: Cum i-au dat frații Becali și Borcea 220.000€ unei judecătoare și, apoi, au luat 16 ani de pușcărie

Au mai fost închiși George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gică Popescu, Gigi Nețoiu. Ei au făcut tranzacții ilegale la transferurile unor fotbaliști către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului și de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

Cum s-a dat șpaga

„Astea cu banii în pungi de chipsuri sunt povești, tâmpenii. I-am dat bani, dar nu în pungi de chipsuri, ce bazaconii spune ea. Femeia aia bătea câmpii.

Citește și: Scandal în Senat, la audierea șefului Consiliului Concurenței: „Aveţi două bombiţe mari sub scaun”

Povestea a pornit de la denunțătorul din dosar, care mi-a prezentat-o. E vorba despre unul, Doris... ce, îl cunoști dacă-ți spun? (n.r. - către moderator). 

Prin el i-am dat banii. Și după 2 ani, când ne-am judecat, i-am dat bani. I-am dat și 180, și 160.000”, a dezvăluit Victor Becali la „Sportcast cu Sile”.

Citește și: EXCLUSIV Afacerile comuniștilor chinezi la Universitatea din Cluj: spațiu gratuit, 80% din încasări

În februarie 2018, Geanina Terceanu a fost condamnată la 7 ani de închisoare pentru luare de mită. 

Amintiru din pușcărie

„Nu m-am gândit niciodată să plec, mi-am asumat pedeapsa, m-am dus și m-am predat, nu am plecat nici in Guatemala, nici în Costa Rica.  Poate că aș fi putut și eram liniștit, dar nici eu nici fratele meu nu am vrut să facem asta. M-au condamnat, m-am predat, mi-am executat pedeapsa, chiar mai mult decât trebuie și asta a fost. Am executat 5 ani și 5 luni, cu tot cu recurs compensatoriu”, a spus Victor Becali, conform gsp.ro.

Trebuia să execut 36-37 de luni din 45, dar am stat 54 de luni. După condamnare, mi-am dat seama că am mult mai puțini prieteni decât credeam, dar ăsta a fost un lucru bun. M-am lămurit că mulți pe care îi consideram prieteni nu erau de fapt prieteni. Acum îi pot număra pe degete. Unii dintre ei sunt oameni la care nu mă așteptam. Am văzut și pe la emisiuni oameni cărora le-am făcut mult bine și care se feresc acum să-mi pronunțe numele. Unii nu-și mai aduc aminte cine i-a transferat, se pare”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te