Cum a modificat Major League Rugby silueta jucătorilor

DE Mihai Duță | Actualizat: 03.10.2019 - 22:02
SCHIMBARE Talonerul Eric Howard (centru) a curățat grajduri de cai timp de trei ani înainte de a deveni căpitanul clubului MLR New Orleans Gold
SCHIMBARE Talonerul Eric Howard (centru) a curățat grajduri de cai timp de trei ani înainte de a deveni căpitanul clubului MLR New Orleans Gold

Cele mai multe echipe de rugby din Canada și SUA arătau foarte diferit la Cupa Mondială trecută, pentru că jucătorii erau nevoiți să se împartă între slujbele de zi cu zi și antrenamentele la rugby.

SHARE

În timp ce unii sportivi încă mai fac acest lucru, înființarea de acum două sezoane a unei ligi profesioniste în America de Nord, Major League Rugby (MLR), a schimbat foarte mult lucrurile, inclusiv silueta sportivilor.

Jucătorii MLR sunt prezenți în trei echipe naționale la Rugby World Cup 2019: Statele Unite, Canada și Uruguay. Spre exemplu, cinci rugby-ști din meciul în care Los Teros au învins mult mai bine cotata echipă a Fiji joacă pentru cluburile profesioniste din America de Nord.

Lansată cu șapte echipe, MLR are acum nouă formații și se va extinde până la 12 în sezonul viitor care urmează să înceapă în februarie.

„Creșterea pe care am văzut-o în cadrul echipei față de ultima Cupă Mondială a fost uriașă“, a declarat Greg
Peterson, jucător de linia a doua al SUA, pentru rugbyworldcup.com „De când am început acest drum, băieții sunt de 10 ori mai profesioniști, de 10 ori mai pricepuți și de 10 ori mai fit“, a completat sportivul.

„Acum, băieții sunt de 10 ori
mai profesioniști,
de 10 ori mai
pricepuți și de 10 ori mai fit“

Greg Peterson,
jucător al echipei Statelor Unite

Cinci dintre jucătorii Canadei joacă la Toronto Arrows, singura formație din țara lor care face parte din MRL. Clubul s-a lansat la începutul acestui an și atrage peste 3.000 de spectatori la meciurile de acasă. 

Jucătorii MLR își încep antrenamentele pre-sezon în decembrie și termină sezonul regulat în mai, cu play-off-ul în iunie. Mulți jucători din America de Nord aveau diverse locuri de muncă în timp ce erau și membri ai echipelor naționale la Cupele Mondiale din trecut, însă la această ediție cei care joacă în MLR sunt capabili să se concentreze doar pe sport, având statut de profesioniști.

„Acum nu trebuie să mai ai și o altă slujbă. Te concentrezi doar pe rugby. A însemnat enorm pentru creșterea mea ca jucător“, spune trăgătorul canadian Eric Howard, care a curățat grajduri de cai timp de trei ani înainte de a deveni căpitanul clubului MLR New Orleans Gold.

Desigur, orele suplimentare în sala de forță  alături de un antrenor specializat au contat foarte mult, conform rugbyworldcup.com.

Brock Smith, reprezentant al Toronto Arrows, visează deja la prima Cupă Mondială de Rugby care va fi găzduită în America de Nord: „ Este un lucru ce nu putea fi conceput în urmă cu câțiva ani“.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te