CNVC 2021, Trofeul Câmpulung 500: Mihai Leu, campion matematic la „Categoria I”

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 20.09.2021 - 11:06

Alex Mirea (Radical SR8) a obținut a treia victorie stagională în Campionatul Național de Viteză în Coastă după ce a fost cel mai rapid la Trofeul Câmpulung 500, iar la „Categoria I” Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge) a devenit matematic campion după ce a terinat pe locul doi.

SHARE

După succesele de la Rânca și Transalpina, Mirea a dominat ambele urcări de concurs de la Câmpulung Muscel. Acesta a încheiat cu un timp total de 02:51,556, fiind mai rapid cu 1,798 secunde decât Dumitrescu.

Octavian Ciovică (Radical SR8) a fost al treilea de fiecare dată la cele două urcări și a fost la 2,544 secunde de Mirea. Liderul la zi al „Categoriei II”, Costel Cășuneanu (Skoda Fabia R5) a fost doar al șaselea la open și pe 4 la categorie, dar încă mai păstrează șanse la titlu.

Citește și: FOTO Tatăl lui Cabral, deținut politic în Congo, eliberat în stare gravă din închisoare

În urma etapei de la Câmpulung Muscel, Silviu Dumitrescu este lider la Categoria II, cu 104 puncte, fiind urmat de Alex Mirea (101p) și de Costel Cășuneanu (100p) Octavian Ciovică (97,75p).

Pentru că algoritmul clasamentului final este de N-1, atât Cășuneanu, cât și Ciovică vor pierde puncte. Primul va avea -4 puncte, iar Ciovică -3,75 puncte. Dumitrescu și Mirea au etape cu zero, astfel că nu vor fi dezavantajați în calculul de final.

La „Categoria I”, victoria de la Câmpulung Muscel i-a revenit lui Alexandru Pițigoi (Porsche 911 GT3 Cup), cu un timp total de 3:01,160. Pe locul secund, la capătul celor două manșe de concurs, Mihai Leu și-a asigurat matematic al treilea titlu național consecutiv la ”Categoria I”.

Citește și: Sofia Natalia, fetița Biancăi Drăgușanu, pe catwalk la 5 anișori. A fost atracția prezentării

 

Leu are 138 de puncte după 7 etape

Leu are 138 de puncte după 7 etape, în vreme ce al doilea clasat din top este Călin Manițiu, cu 97 de puncte, după ce duminică a fost doar pe 4 la categorie.

„Sint fericit! Am obținut ce mi-am propus, titlul național la Categoria I”, a postat Mihai Leu, pe pagina sa de Facebook. 

Alexandru Pițigoi a ajuns la 94 de puncte și, cu un rezultat excelent în Poiana Brașov, poate obține titlul de vicecampion al categoriei la finalul acestui sezon. Și în anii precedenți fostul campion național absolut de raliuri, Mihai Leu, s-a impus cu cel puțin o etapă înainte de final.

Podiumul categoriei din acest weekend a fost completat de Dudu Senchea (Mitsubishi Lancer Evo 8).

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.